5 juli 2009

Kan Plura så kan jag


Ja, nu ska överflödiga kilon bort. (Fri bild)




Det är hög tid”Banta med Plura!” Jag blev först lite chockad när jag såg rubriken i Aftonbladets klatschiga söndagsbilaga. Min gamla husgud platsade plötsligt i kategorin ”kändisar som bantar offentligt”. Han ska gå ner 15 kilo på 105 dagar (egentligen har han redan gått ned 21 kg). Och visst det behövs nog – han hade en magomkrets på 124 cm och vägde 107 kg. Nå, kan Plura, så kan jag. Det är hög tid. Mitt måttband stannade på 117 cm och vågen på 111,6 kg. Det borde ha blivit 90 cm och 90 kg.

Ingen bantarblogg
Så nu ska magen och kilon bort. Något ”Banta med J” blir det dock inte. Det ska jag bespara läsekretsen, även om bloggen garanterat skulle tiodubbla besökarantalet med en bantarorientering. Däremot kommer jag att redovisa mina resultat i Twitter som syns i bloggens högerkant. I morgon kör jag igång.

Bättre kondition – bättre artiklar
Kopplingen till Mönsterås? Nja, inte annat än bloggen lär bli bättre när jag får mer ork att springa efter Mönsterås bildårar och velocipedvettvillingar med min kamera. Lägg därtill bättre kondition för att springa utmed fotbollsplanens långsida när det är match. Med andra ord: Viktkurva ner - kvalitetskurva upp, bättre kondition – bättre artiklar.



Eldkvarn - Nerför floden

Eldkvarn - Söders kors

5 kommentarer:

Peppe sa...

Lycka till Jonny!
Jag har börjat knata i buschen.

Beppe sa...

Säg till om du behöver hjälp:)
Mvh/Pluras PT

Jonny sa...

Tack ska ni ha! Ja, man ska inte glömma att Plura hade hjälp av personlig tränare. Nå, det ska nog gå bra.

Björn Olsson sa...

Hej Jonny
Jag fick diabetes för fyra år sedan. Lade då om min kost och började träna mera regelbundet.
Är i dag va 10-12 kilo lättare. behöver inte medicinera för min diabetes utan klara den med kost och motion och mår nu bättre!

Jonny sa...

Tack för kommentar! Tråkigt med diabetes, men du verkar ju hantera det väldigt bra. Om du som vältränad kunde få diabetes så inser man ju att en annan verkligen ligger i riskzonen. Verkligen viktigt att gå ned i vikt nu.