31 augusti 2009

Mönsterås besegrade Rockneby på bortaplan med 3-1


Mönsterås var ett betydligt bättre lag än Rockneby.

Min ödmjukhet förbjuder mig nästan att tala om vad jag tippade för slutresultat när jag skrev inför matchen i fredags - jag tippade Mönsteråsseger med 3-1 vilket det också blev. Mitt oannonserade uppdykande på Dampevallen måste ha chockat spelarna i Rockneby, vilket kan förklara att de såg ut som statister första kvarten.

Mönsterås startade i ett högt tempo och tog ledningen
Mönsterås, som för kvällen ställde upp med ett välbekant lag, tog tag i matchen direkt genom ett högt tempo. Faktum är att det kunde ha blivit mål redan i första anfallet när Niki slog ett inlägg till Wesslund som så när hade nått bollen. Rockneby försökte visserligen anfalla, men när Mönsterås gick framåt hängde man helt enkelt inte med. Efter 15 minuter var det dags för Wesslund att göra 1-0 till Mönsterås genom en läcker lobb över målvakten.

Överlägenheten gjorde att GIF tappade fokus ett tag
GIF fortsatte att dominera, men kanske smög det sig in en känsla av att vara överlägsna. I mitt block antecknade jag att Mönsterås så sakteliga började tappa fokus pga överlägsenhet. Och i den 23 minuten lyckades Rockneby kvittera efter en tilltrasslad situation i Mönsterås straffområde där målvakten först hade gjort en fantomräddning.

Straff
Mönsterås fina spel kom av sig något, men i den 26 minuten slet sig Niki loss och ordnade en straff åt Mönsterås. Rocknebyspelarna gnällde lite, men så vitt jag kunde se var straffen helt ok. Wesslund steg fram och satte straffen mycket säkert – 2-1.

3-1
Rockneby var ett par klasser sämre, även om de skall ha en eloge för att de aldrig gav upp. Men i den 33 minuten var det dags igen och Agebjörn gjorde 3-1 efter en kaotisk situation i straffområdet.

Tuffa närkamper
Mönsterås tog sedan över matchen helt igen och när Rockneby inte hängde med blev det lite väl tufft i närkamperna, vilket skapade en irriterad stämning ett tag. Hur som helst – Mönsterås var ytterst nära att göra ett par mål till i första halvlek.

Intressant toalettbesök
I pausen råkade jag besöka toaletten som visst låg vägg i vägg med Rocknebys omklädningsrum. Därför tog det längre tid än vanligt för mig att komma ut från toaletten. Sällan har väl ett toabesök blivit så intressant. Rocknebys målvakt snackade mer än tränaren, och jag förstod att de inte hade gett upp än. ”Upp med huvet nu grabbar”, var det sista jag hörde innan jag gick ut i friska luften.

Mönsterås nära 4-1 efter "pissdåligt" spel av Rockneby
I andra halvlek hade GIF bytt ut Niki mot nr 14 (Daniel Wallin?) som jag tycker gjorde ett piggt inhopp idag. Niki skadades i förra matchen mot Hossmo och befarade en spricka i höften. Så illa kan det dock inte ha varit eftersom han spelade första halvlek i alla fall.

GIF var ytterst nära att göra 4-1 direkt i andra halvlek, men eftersom bollen föredrog att hamna i ribban så punkterades aldrig matchen riktigt. Rockneby kämpade på med sin målvakt som stor pådrivare; alltifrån ”kom igen nu gubbar” till ”det där var pissdåligt”. Underhållande eller jobbigt? Jag vet inte. Just nu lutar jag åt underhållande, även om dottern talade om för farbror målvakt att ”pissdåligt” nästan var ett fult ord.

Lite avslaget
Andra halvlek blev därefter ganska så avslagen. Rockneby försökte, men räckte inte till. Mönsterås vågade spela med en offensiv uppställning som ibland såg ut som 2-4-4 istället för det vanliga 4-4-2. Med lite större skärpa i avslutningarna kunde Wesslund ha blivit femmålsskytt i kväll. Men han håller sig framme och gjorde även ett bra defensivt arbete vid ett par tillfällen.

Ako och Idris bäst för kvällen
Wesslund var bäst i GIF i första halvlek. Ser man till hela matchen så var Ako suverän på mitten och Idris lika suverän i backlinjen. Den sistnämnde gjorde nästan inte ett misstag på hela matchen. Och så är det kul att se Martins rejäla rensningar när det behövs. Men hela laget gjorde bra ifrån sig, även om det kan vara svårt att vara på topp en hel match mot ett betydligt sämre motstånd.

På slutet gjorde GIF ytterligare några byten och nr 18, som jag tror var Oskar Olsson, gjorde bra ifrån sig och ville mycket. Han kan bli intressant till kommande säsong.

Intressant att se Dampevallen
I övrigt kan jag väl bara konstatera att det var synnerligen trevligt att besöka Dampevallen i där man ju sitter väldigt nära fotbollsplanen. Min mor är ju dessutom född i Rockneby så...ja det var spännande att se hur det kan se ut. Idrottsparken i Mönsterås är ju mer avancerad med läktare etc. Men man får ändå ge beröm åt småklubbarnas engagemang. Någon större publik hade dock inte tagit sig till Dampevallen. Av de 35 besökarna kom väl närmare hälften från Mönsterås. Kaffet var gott – korven...den glömmer vi.


Så här ser det ut på Dampevallen.


En liten kiosk fanns också där man kunde köpa kaffe och korv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

enligt säkra källor så kommer vår vänsterback bourhan att bli avstängd i flera matcher!!!!!!det er skandal av smålandsfotbollsförbund!!!

Jonny sa...

Hej Anonym!
Vet du förbundets motivering? Jag satt inte så nära, men upplevde att han tjafsade till sig det röda kortet. Det brukar väl inte leda till flera matchers avstängning? Mycket underligt.