5 augusti 2009

Mönsterås möter starka hemmalaget Påryd på fredag

Dags att blicka framåt
Nu är det dags att släppa den förtretliga förlusten mot Trekanten i måndags och se framåt mot Påryd på fredag. Man får ta med sig den fina insatsen och vetskapen att man faktiskt spelade bättre fotboll än serieledarna.

Påryd spelade bra, men hade svårt för Mönsterås rörliga anfallare
När Påryd besökte Idrottsparken i våras blev det seger för GoIF med 4-0. Påryd hade stora problem att hantera både Wesslunds, Nikis och Antons kreativa anfallsspel. Anton gjorde två mål och Niki ett. Ett mål gjordes även av Sammy Sereke som gjorde ett suveränt inhopp i andra halvlek. Wesslund var ytterst nära att sätta ett par han också. Ändå blev Mönsterås hårt tillbakapressat under delar av matchen, och det var en fenomenal målvakt, ett resolut försvarsspel och en kämpainsats på mitten som räddade oss från baklängesmål. Matchen kunde likaväl ha slutat 4-3 om skärpan hade varit sämre.

Påryd är obesegrade på hemmaplan
Påryd är inget dåligt byalag, utan skuggar Mönsterås i tabellen. Dessutom är Påryd obesegrade på hemmaplan. Mönsterås måste särskilt se upp för målspottarna Johan Andersson och Stefan Josefsson som gjort tio mål vardera på 13 matcher. Senast spelade Påryd 3-3 mot ett Rockneby som är på väg uppåt i tabellen. Dessförinnan besegrade man Hossmo med 2-1. Påryds form förefaller alltså vara stabil.

Viktig match
Om Påryd vinner är man ifatt GIF. Om Mönsterås vinner hakar laget på striden om en kvalplats (Torsås kommer ju sedan i nästa match). Så det är en del som står på spel. Jag vet inte vilket lag Mönsterås skickar, men i den bästa av världar blir det samma lag som i våras. Annars visade sig ju uppställningen mot Trekanten vara framgångsrik den också. Uppställningen med Niki och Anton ger vissa kreativa fördelar framåt. Priset för den uppställningen kan vara att GIF också blir lite mer tillbakapressade emellanåt. Med "Trekantenuppställningen" försvinner en del av det "oberäkneliga" anfallsspelet, men å andra sidan ger det lite mer rutin och stadga i laget. Mönsterås har tveklöst en mycket god chans att åsamka Påryd deras första förlust på hemmaplan för säsongen.

Inga kommentarer: