14 september 2009

Kontraktet säkrat för damerna i Mönsterås GoIF + applådmysteriet

Säkrat kontrakt
Med två omgångar kvar så har Mönsterås damer säkrat kontraktet i division 4 NÖ. Det är förstås starkt att som nykomling hålla sig kvar. Ändå ser säsongen väldigt underlig ut.

Lustig säsong
De första sex omgångarna, från slutet av april till slutet av maj, tog damlaget 14 poäng och förlorade inte en enda match. De senaste tio omgångarna har laget inte vunnit en enda match och bara spelat hem två poäng. Vad har hänt? Handlar det om förändringar i laget eller är det självförtroendet som spökar? Jag har tyvärr inte haft tid att följa både herr- och damlaget, och kan därför inte göra någon analys. Jag kikade lite på den offentliga träningsstatistiken, men kunde inte se något anmärkningsvärt. Det vore nog bra att vinna i alla fall en av de återstående två matcherna, så att laget får tillbaka vinnarkänslan. Det kan vara viktigt att ta med sig till nästa säsong. Hur som helst - grattis till division 4-spel även nästa säsong! (för så fel kan jag väl inte läsa tabellen).

Applådmysteriet
För övrigt noterar jag att herrlagets tränare Zuhrija Rasidovic enligt Östran har sagt att "Extra kul var att publiken applåderade för första gången på länge" (angående matchen mot Söderåkra i lördags). Tror att jag ska försöka få en intervju med tränaren efter säsongen. Verkar vara en intressant person.

Nog för att publikintresset har varit dåligt under säsongen, men visst har det applåderats ibland. I matchen mot Hossmo fick laget stående ovationer både efter första halvlek och efter matchen. Problemet är att få mönsteråsarna att gå på fotboll överhuvudtaget. Mönsterås har presterat högkvalitativ teknisk underhållande fotboll hela säsongen. Det vore värt en större publik.

Inga kommentarer: