20 september 2009

LP-stiftelsen sjöng och berättade

Morbror Bejron
Ikväll besökte jag för första gången på länge Pingstkyrkan i Mönsterås. Min morbror Bejron som nyligen lämnade jordelivet var medlem där och det skulle hållas parentation. Bejron och jag hade mycket kul ihop när jag var barn och så hade vi ju intresset för Mönsterås GoIF och annan idrott ihop. Bejron var en trogen besökare på GIF´s hemmamatcher till bara för ett par tre år sedan.

LP-stiftelsen
Gudstjänsten i övrigt sköttes av LP-stiftelsen som gör ett väldigt viktigt arbete med människor som är eller har varit beroende av alkohol och andra droger. Där stod alltså ett tiotal numera nyktra människor och påstod att Jesus hade gett dem ett nytt liv. Inget hyckleri där inte.

Media inte på plats
Nästan lika anmärkningsvärt som att missbrukare blivit nyktra var att inte en enda tidning var på plats för att rapportera eller undersöka detta påstående lite närmare.

Annars brukar tidningarna vara på hugget - när bluesartister uppträder eller när någon pseudokänd psykolog besöker Mönsterås. Men när 10-15 f.d. missbrukare sjunger och berättar, ja då finns inte en enda murvel på plats.

De vet vad de snackar om
Jag har med åren fått allt svårare med gudstjänster utan tydlig liturgi. Jag har ibland sett hur avsaknaden av liturgi kan ge utrymme för diverse skojare och andliga pajasar. Men så icke med LP-gänget. De visste vad de snackade om. Inga teologiska finsnickrare, men när de pratar så lyssnar man.

Inga kommentarer: