28 september 2009

Mönsterås har sämsta webbplatsen i Kalmar län


Mönsterås webbplats är sämst i Kalmar Län och en av de sämsta i hela landet, enligt SKL´s undersökning.

Kommunernas webbplatser i fokus
Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har granskat landets 290 kommuners webbplatser. Man har undersökt webbplatsernas information på 12 områden och även räknat ut ett medelvärde. Max poäng är 100. Se undersökningen här.

Mönsterås Kommun sämst i länet och 231:a av 290 kommuner
Mönsterås kommun visar sig ha den sämsta hemsidan i hela Kalmar Län med ett medelvärde på 48. Sett till riket som helhet hamnar Mönsterås på 231:a plats av 290 kommuner.

Olika delområden - Mönsterås sämst på öppenhet och påverkan
Om vi delar upp undersökningen på olika delområden så kan följande noteras:

Öppenhet och påverkan: Här får Mönsterås endast 30 p av 100. Brukar inte Mönsterås alltid skryta med sin fina demokrati? Förskola, 57. Grundskola, 74. Gymnasium, 74. Äldreomsorg, 23. Individ- och familjeomsorg, 23. Handikappomsorg, 19. Bygga och bo, 65. Gator, vägar, Miljö, 33. Tillstånd, tillsyn, näringsliv, 69. Kultur och fritid, 73. Sökfunktion, 38.

Om någon är särskilt intresserad av frågan om Öppenhet och påverkan så redovisas resultaten i en särskild tabell som kan öppnas från SKL´s hemsida.

Undersökningen redovisas inte på Kommunens hemsida
Konstigt, eller kanske symptomatiskt, nog redovisar inte Mönsterås Kommun den här undersökningen på sin webbplats. När Mönsterås får bättre resultat i undersökningar om företagsklimat är man oerhört snabb med att lägga ut resultatet. Men nu…nä…tala om att vara selektiv.

Resultat för Kalmar län (medelvärde, max 100 p)
Så här ser det ut för Kalmar Län:
Hultsfred, 73.
Kalmar, 70.
Nybro, 68.
Oskarshamn, 68.
Västervik, 66.
Emmaboda, 59.
Borgholm, 58.
Mörbylånga, 57.
Vimmerby, 56.
Högsby, 50.
Torsås, 49.
Mönsterås, 48.

3 kommentarer:

Tiagirl sa...

Den är värdelös. Rörig och svårt att hitta. Nya sidor och en massa egna sajter som öppnas. Värst är att dom svarar inte på mail och så är det oerhört omodernt(och okunnigt av webmastern)att inte se till att sajten är www-befriad.
Jag trodde ett bra tag att allt låg nere tills jag kom på att man kanske var tvungen att skriva www. före. Pinsamt dåligt, undrar hur många besökare som inte kommer in tack vare det...

Björn Olsson sa...

Hej Jonny
Har jag förstått det rätt så kommer Mönsterås kommun att lansera en ny hemsida inom de närmaste veckorna.

Jonny sa...

Tiagirl:Ja, den är extremt rörig.

Björn: Det var ju bra. Det behövs ju enligt undersökningen.