26 september 2009

Mönsterås tog sista chansen – Utklassade Mörbylånga med 5-2

GIF utklassade Mörbylånga idag och tog sista chansen. Om det räcker till kval får vi se senare idag.

Endast vinst gällde
Alla visste vad som gällde idag. Endast vinst skulle hålla kvar Mönsterås i kampen om att bli en av de två bästa treorna som får kvala till fyran. GIF visade direkt att man ville vinna och radade upp chanser. Mörbylånga var inte helt ofarliga och rullade sig fram till ett par farliga situationer, men det var ingen tvekan om vilket lag som var mest laddat.

GIF tog över helt
I den 28:e minuten kom det förlösande målet. Det var Idris som sköt ett fint inte allt för hårt lobbskott som ställde målvakten. Därefter tog GIF helt över matchen och Mörbylånga tog till ganska hårda tjuvknep för att stoppa de snabbfotade GIF-spelarna. Domaren hade dock en ganska bra dag och uppmärksammade som väl var det mesta. I den 37 minuten höll sig Idris framme igen och gjorde 2-0 efter ett mycket snyggt solonummer. Det här var nog hans absolut bästa match för säsongen.

Paus
I pausen fick vi veta att Trekanten ledde över Hossmo med 2-1, vilket betydde att GIF just då var trea i tabellen. Själv tog jag som vanligt en korv med bröd - IP har division 5 sydöstras klart godaste korv. Dessutom vann jag kaffe på lotterna. När så GIF sprang in på planen igen till tonerna av världens bästa fotbollslåt så var det ett tecken från ovan hur det skulle gå idag. En sån där dag när allt går bra helt enkelt.

Mönsterås ryckte ifrån
Visserligen lyckades Mörbylånga forcera in 1-2 i början av andra halvlek, men GIF var det klart bättre laget. I den 57:e minuten höll sig måltjuven Wesslund framme på en hörna och stötte in 3-1. GIF fortsatte med fin anfallsfotboll. Niki tog sig fram fint flera gånger och gjorde en mycket fin match, även om det inte blev några mål idag. Fem minuter senare gjorde Wesslund 4-1 nästan på exakt samma sätt som tredje målet.

Ungefär samtidigt fick vi veta att Trekanten ledde över Hossmo med 4-1 Tredjeplatsen i tabellen verkade nu säkrad. Mörbylånga lyckades få in sitt andra mål med fem minuter kvar, vilket fick deras målvakt att vråla ”Nu sätter vi två till!”. Jag tror inte någon blev rädd. Istället gjorde Anton Agebjörn 5-2 med endast ett par minuter kvar av matchen.

Propagandafotboll och kämpainsats
Det var verkligen roligt att Mönsterås fick avsluta seriespelet med en så härlig seger. Spelet fungerade bra idag och stundtals var det rena propagandafotbollen. Och extra kul att en kille som Idris fick visa vilken lirare han är. Och om spelet någon gång kom av sig, så kämpade hela laget helhjärtat och vann tillbaka boll suveränt.