30 september 2009

Tråkiga rykten utan täckning

Just nu sprids ett tråkigt rykte som säger att Trekanten spelade med en avstängd spelare i sista seriematchen mot Hossmo. Jag hoppas verkligen inte att det stämmer. Men eftersom jag försöker följa upp det mesta som händer så nämner jag det och granskar det så kritiskt jag kan. Tittar man på Smålands FF´s lista över avstängda spelare så finns där just nu ingen spelare från Trekanten upptagen, men det kan förstås ha varit någon avstängd i helgen.

Man kan förstås fråga sig varför Trekanten skulle göra en sådan miss när direktuppflyttning till fyran står på spel. Det verkar så klantigt att det är på gränsen till osannolikt. Jag vill inte tro på ryktet. Det kan ju vara planterat av någon som vill förstöra festen för Trekanten.

Om det mot förmodan är sant så får det förstås konsekvenser. I så fall bör Hossmo tilldömas segern (med 3-0 får jag förmoda). Den främsta konsekvensen skulle i så fall bli att Torsås kniper förstaplatsen och går direkt upp i fyran, medan Trekanten får kvala. Vidare skulle Hossmo gå förbi Mönsterås i tabellen genom bättre målskillnad. Någon påstod att Hossmo i så fall skulle bli en av de två bästa treorna som får kvala till fyran, men det kan inte stämma. Ariel fick 45 p och Egnahem 44. Hossmo skulle i så fall få 43.

Hur det än blir så hoppas jag att både Trekanten och Torsås lämnar femman. Jag tror att det gynnar Mönsterås inför nästa säsong. De lag som åker ner från fyran tror jag är sämre än både Trekanten och Torsås. Torsås har i kvalet blivit lottat mot Ariel. Vid kvalseger där får man sedan möta Bergkvara i ett dubbelmöte. Men även de två bästa kvaltvåorna flyttas upp. men seger mot Ariel är ett måste om Torsås vill gå till fyran.

Tillägg: Barometern/OT´s Fotbollsblogg skriver nu också om fallet. I korthet verkar det som en spelare i Trekanten felaktigt hade blivit registrerad på en varning som egentligen en annan spelare skulle ha fått. Trekanten redde ut detta med domaren och Smålands FF i god tid före Hossmomatchen. Den aktuelle spelaren spelade alltså inte med tre varningar, utan med två. Så grattis Trekanten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

tror att det er falska rykten inte skulle man göra så i sista omgången mot hossmo

Peppe sa...

Ja trekanten är alltid villig att vinna,den bästa pokalen.