19 september 2009

Tvärstopp i Tvärskog - hoppet lever trots allt

Nära mål, men bollen ville inte in.

Det sket sig
Mönsterås hade avgörandet i egna händer. Mönsterås var bästa trea inför näst sista omgången. Men det sket sig. Förlust med 2-1 mot de grova sågverksarbetarna i Tvärskog.

Tvärstopp
Mönsterås började ganska piggt och var ytterst nära att göra mål i de två första anfallen. Men sedan tog Tvärskog tag i spelet och rullade boll riktigt bra. Kanske var det avsaknaden av press som gjorde att Tvärskog spelade bra idag. Periodvis kom inte Mönsterås över mittlinjen. Det tog av någon anledning tvärstopp. Mängder av bollar förlorades.

Tvärskog gör 1-0
Ett mål hängde i luften och Tvärskog fick en boll i stolpen. Minuten efter var det dags. 1-0 efter kaos i straffområdet i den 27 minuten.

Kvittering
Mönsterås försökte och spelade upp sig lite. Innan halvleken tog slut lyckades Mönsterås kvittera till 1-1 genom Anton Agebjörn. Men spelet stämde inte alls. Tvärskogs tyngd vann över Mönsterås teknik eftersom tekniken och timingen saknades. 1-1 var väl mot GIF´s chanser i början ändå rättvist så långt.

Domaren fick plötsligt sämre syn
Andra halvlek började som den första. GIF spelade orörligt och Tvärskog var tunga. Det fanns dock antydningar till att Mönsterås skulle få lite ordning på sitt spel. Anfallen kom allt tätare, men bollen gick aldrig in. Ju mer Mönsterås tog över desto sämre blev tyvärr domaren. Niki fick en armbåge i straffområdet, men fick inget med sig. Kanske beroende på ett par uppenbara filmningar tidigare i matchen. Då får man inget med sig när det väl händer något. Anton fälldes också illa vid ett tillfälle, men domaren gjorde ingenting.

Tvärskog gör 2-1
Mönsterås skrapade i alla fall ihop en hel del farliga chanser, men bollen skulle visst inte in idag. Ungefär halvvägs in i andra halvlek så gör Tvärskog mycket olyckligt 2-1. Mönsterås back hade vunnit bollen i duell med en motståndare, men han lyckas inte få iväg den. Istället lyckades den ettrige Tvärskogspelaren ta tillbaka bollen och göra mål.

Parodi på fotboll
Slutet blev en parodi på fotboll. Mönsterås tryckte på för kvittering, men Tvärskog saboterade spelet mycket kreativt och delvis i strid med gällande regler. När blev det tillåtet att medvetet skjuta iväg bollen långt bort när GIF redan har fått inkast. Sådant sabotage av spelet borde väl ha renderat ett gult kort och tillägg. Nej, då, domarens försämrade syn hade nu accelererat till nästan total blindhet. Jag tror inte ens att han lade till tid på slutet.

Mönsterås gjorde ingen bra match
Nå, det går inte att skylla på domaren. Mönsterås gjorde inte en bra match och hade uppenbara problem att hantera Tvärskogs tungviktare. Jag vet inte varför det blev så. Ett par av de ordinarie backarna spelade inte, men jag vet inte om det påverkade. Ingen spelare hade sin bästa dag helt enkelt.

Läget inför sista omgången - hoppet lever
I och med detta så minskade förstås Mönsterås chanser att bli någon av de två bästa treorna från Smålands division fem-serier. Hossmo lyckades visst få in ett mål på slutet mot Ljungbyholm och tog sig därmed förbi GIF genom bättre målskillnad. Båda lagen har nu 40 p. Men Hossmo har kvar att möta serieledarna Trekanten i sista matchen, så det finns förstås en chans att gå förbi Hossmo i händelse av vinst mot Mörbylånga. Trekanten jagas ju av Torsås och har verkligen något att spela för.

Förlusten framstår som extra bitter då resultaten i en del av de andra serierna gick Mönsterås väg. Hebe tog bara en poäng och ligger på 38 p. Hovshaga förlorade och ligger kvar på 37 p. Men tyvärr vann Ariel och har nu 42 p. Tyvärr vann även Egnahem och har därmed 41 p. De har dock kvar att möta suveräna Beduinerna i sista omgången.

Så om Mönsterås skall bli en av de två bästa treorna så måste följande ske:

- Mönsterås måste vinna mot Mörbylånga. (svårt, men det blir vinst)

- Hossmo måste förlora poäng mot Trekanten. (sannolikt)

- Ariel eller Egnahem måste förlora poäng i sista matchen. (Ariel förlorar inga poäng, men Egnahem kan göra det 50-50 ungefär)

Jag utgår ifrån att Ariel vinner sin match mot IFK Västervik. Men Egnahem har en mycket svår match mot serietvåan Beduinerna som jag tror är obesegrade nio matcher i rad. Och nog tror jag att Trekanten slår Hossmo. Så…ge nu allt i sista matchen GIF! Det här kan gå vägen i alla fall.

Tvärskogs idrottspark var väldigt trevlig med en lekplats för barnen. Strålande!

Tvärskogs idrottspark låg granne med åkrar och kossor på bete.