5 oktober 2009

Drogliberaler i känd Mönsteråsidrottsförening

"Legalisera Cannabis"
När jag gjorde research inför en liten artikel om Cannabis, så hamnade jag i en Facebookgrupp som heter "Legalisera Cannabis". Där återfanns flera Mönsteråsare. Än sen då? Det är ju inte olagligt att ha den ståndpunkten.

Medlemmar i idrottsföreningen är med i Cannabisgruppen
Nej, men tyvärr återfanns även några personer aktiva i en känd idrottsklubb i Mönsterås som medlemmar. Av dessa är en styrelseledamot och ett par finns med i klubbens spelartrupp. Att öppet vara med i en offentlig grupp som propagerar för att legalisera en farlig drog när man skall vara ett föredöme för ungdomarna i föreningen vittnar om allvarligt bristande omdöme. Man sänder därigenom ut signalen att Cannabis är en ofarlig helt ok drog.

Den som är med i den nämnda gruppen ställer upp på följande som gruppen anger:
Man har förstått att det finns människor som faktiskt kan hantera & kontrollera sitt användande av droger, borde inte dom då få bestämma själva vilken drog dom vill använda?Och dessutom är Cannabis en ”snällare” drog än alkohol, som är lagligt, så varför inte legalisera?

Nu blir det nog ingen knatteverksamhet nästa år
Nästa år tänkte vi låta vår dotter deltaga i klubbens knatteverksamhet. Men nu får vi nog överväga andra alternativ. Vem vill sätta sina barn i en förening där både enstaka styrelseledmöter och enskilda spelare öppet förespråkar legalisering av droger? Jag är mycket besviken.

Jag förväntar mig att de aktuella personerna omedelbart gör upp med detta och inte förnekar eller bortförklarar. Jag har sparat kopior som bevisar att de är medlemmar, om de nu i hast skulle överge cannabisgruppen. Jag är inte ute efter att de ska lämna sina updrag eller liknande.
De gör säkert ett bra jobb i övrigt.

Tillägg 6/10
Detta förväntar jag mig av ledare/styrelseledamöter i idrottsföreningar:
- Absolut nolltolerans när det gäller illegala droger, samt att man inte arbetar för eller stöder att illegala droger skall bli legala.
- Måttlighet och sunt förnuft vad gäller legala droger på sin fritid.
- Nolltolerans mot alkohol och tobak på föreningens verksamheter.

Ungefär detsamma förväntar jag mig av spelare.

Alkoholrelaterad fylla? Jag anser att ledare bör föregå med gott exempel och vara försiktiga. Vad gäller myndiga spelare så kräver jag inte lika mycket, även om det förstås är olämpligt om en spelare vid upprepade tillfällen och regelbundet missköter sig och uppträder berusad på sin fritid.

Se även artikeln under denna.

7 kommentarer:

Bert sa...

Vilken förening är det?

Jonny sa...

Jag har inte velat gå ut med detaljer, utan ger de berörda en chans att svara på ett par frågor jag har skickat. Men tänk på en klubb - så är det den.

Bert sa...

Det finns ju ett antal idrottsföreningar att välja mellan som kallar sina aktiva medlemar för spelare. Då föreningen ifråga har spelare av båda könen så är det antingen basket, handboll, innebandy eller fotboll.

Knatteverksamheten i föreningarna är jag inte insatt i men tror mig veta att föreningen med stor spelyta av gräs bediver sådan verksamhet.

Med tanke på att ditt hjärta klappar extra mycket för en speciell idrottsklubb här i Mönsterås så är det väl inte så långsökt att tänka sig att det var just denna förening du hade tänkt dig att din dotter skulle vara verksam i.

Jonny sa...

Bert: Egentligen är det ju inte föreningen i sig som står för detta, utan ett par tre enskilda med särskilt ansvar.

Bert sa...

I föreningens stadgar står det med all säkerhet att föreningen ska verka för en sund och drogfri verksamhet.
Föreningar brukar ju toppstyras av några få personer oftast behäftade med psykopatiska drag, deras synsätt och göranden brukar bli praxis för svansen runt dem, övriga medlemmar är i regel tysta av rädsla för att bli utsatta för mobbing, utfrysning mm.
Så dessa tre enskillda med särskillt ansvar lägger ribban på den höjd de anser passar just dem, övriga har bara att följa ledartrojkan eller vara passiva och hålla käft.

SKA DU SKITA I sa...

Vaddå farlig drog.

Sug kuk.

Ska alla holländare och indier vara dumma knarkare.

Är det därför dom har så duktiga matematiker ingenjörer osv.

Du är ju helt jävla väck.

Du är en Propaganda Pridukt.

Boskap är vad ni är.

Går bra med gifter i maten men förneka det naturliga.

Fuck u all

Jonny sa...

Har bara väntat på ett sådant inlägg...kanske resultatet av för mycket Cannabis?! Myten om det sunda naturliga frodas, ser jag. Då tycker jag du ska äta flugsvamp och skit och dricka piss till.