18 november 2009

På träning med GIF

Träning med GIF
Trotsade höstrusket och begav mig i stormregn till sporthallen för att bevittna en träning med GIF. Jag hade fått information om att vem som helst var välkommen att titta. Eftersom frugan inte hade kommit hem från jobbet så fick dottern följa med. Tyvärr var träningen i sporthall B som saknar läktare, så jag fick stå och lura vid dörren, vilket inte kändes tillräckligt diskret och mycket väl kunde ha slutat med en hjärnskakning om jag inte hade hunnit ducka när en boll kom farande rakt ut i korridoren. Jag ska väl inte säga att jag var där med livet som insats, men nästan.

Wesslund tränar med GIF - några som jag inte kände igen
Ungefär 22-23 personer var på träningen. De flesta kände jag igen från A-laget, men där fanns några jag inte kände igen. Förmodligen handlade det om spelare från B-laget, men det går väl inte att helt utesluta att det kunde finnas ett par potentiella nyförvärv där. Jag vet faktiskt inte. Visst kunde man märka att några spelare inte hade riktigt samma tempo som A-lagsspelarna, men det är väl bra om de kan träna ihop. Ska bli intressant att se om några kan slussas in i A-laget redan nästa år. Niki var som väntat inte med. Däremot var en taggad Wesslund på plats. Ja, tolka det den som kan.

En halvtimma räckte
Jag stannade bara en halvtimma. Jag gillar inte fotbollsträningar. Det är för mycket tjafs och lattjo lajban på samma gång och påminner mig om barndomens hemska träningar. Hur som helst hann jag se grabbarna springa runt lite och sedan spela boll i olika smålag. Det var ett sju tusan till tempo.

Uppgift om att bara två spelare lämnar
I övrigt har jag idag fått en information inifrån laget som säger att bara två spelare ska lämna GIF. Och eftersom det redan verkar klart att Niki och Anton lämnar, så skulle det i så fall betyda att...det inte ser lika nattsvart ut. Dessutom har Ardi bekräftat att han stannar.

Ett obekräftat rykte
Ett annat rykte som kom via en kommentar är att Mirza Mehmedovic, mittback och gammal lagkapten i Timmernabben, skulle kunna vara aktuell för Mönsterås. Ja, det vore väl nästan för bra att få hit honom. Det var visserligen ett osäkert rykte, men eftersom han har GIF som moderklubb så passar han GIFs värvningsstrategi. Han skulle dessutom kunna tillföra truppen lite rutin. Jag såg honom dock inte på träningen ikväll, med reservation för att ha missat honom. Enligt Barometern/OT ska han dock lägga skorna på hyllan. Med tanke på de spelare som verkar lämna GIF så räcker det nog inte med att bara värva en back. Ytterligare en offensiv kraft tror jag är av nöden.

Tyvärr blev alla kort extremt suddiga (fel på kameran). Det var inte min kväll helt enkelt. Här är i alla fall ett par bildbevis för min närvaro.


Bildbevis för att Wesslund ännu tränar med GIF. Här springer de runt planen och hoppar. Så långt hade även jag hängt med.


När fotbollsspelet drog igång gick det undan.

Inga kommentarer: