29 januari 2010

Mönsterås fulaste vykort utsett

Mönsteråsbloggens fulaste vykort är härmed korat i god demokratisk ordning genom ett röstningsförfarande av bloggens läsare. Tack till alla som röstade! Det är inte utan att jag känner mig lite högtidlig. Kampen var länge hård mellan två av kandidaterna, men det sista dygnet blev avgörande. Vinnare av den prestigefyllda titeln "Mönsterås fulaste vykort" är det kort som i tävlingen fick beteckningen...(fanfar)..."Grå asfalt"!


Vinnare av vykortstävlingen med 21 röster (39%). En grådaskig asfaltsväg, riksväg 15, som upptar ca 45% av bilden, matchad av grå husfasader på Industrigatan en blåsig halvtaskig sommardag. Klar öststatsvarning. Frågan är om fotot inte är taget genom bilrutan också. Jag tycker mig se en viss reflektion i glaset i bildens mitt. Hur som helst - en mycket värdig vinnare!


Detta flerbildskort kämpade länge om segern, men slutade på en hedersam andraplats med 17 röster (32%). Allackfabriken, sjukhemmet, några dolda hyreshus och en tillika dold restaurang utgör sammantaget en svårslagen hälsning från semesterparadiset Mönsterås. Grattis till silvermedaljen!


Tredjeplatsen knep Sulfatfabriken med 9 röster (16%), kanske inte den mest gemytliga symbolen för vår hembygd, men likväl en påminnelse om allt det som fabriken står för i form av arbetstillfällen, dofter, Vållökungen och allt annat som man får i tankarna.

På fjärde plats kom Oknö ogräs. Femma kom Flygfotot. Sjätteplatsen togs av Kartan. De korten återfinns på följande länk.

Snart återkommer jag med Mönsterås vackraste vykort, även där med möjligheter att rösta.

Inga kommentarer: