24 februari 2010

Har Socialdemokraterna låtit sig inspireras av Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti?

Samma tankar om skolan
I dagens Östran så säger Socialdemokraternas nya förstanamn Robert Rapakko följande:
- Det går inte ihop att kommunen har en av landets sämsta skolor samtidigt som vi går med 34 miljoner plus, säger Robert Rapakko.

För en vecka sedan skrev jag följande på bloggen:
Om du likaså tycker att det rimmar illa att Mönsterås skolor rankas bland de sämsta i landet, samtidigt som kommunen hade mer än 30 miljoner i budgetöverskott 2009 – ja då kan Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti vara ett bra alternativ. Vi anser att skattepengarna skall förvaltas på bästa sätt genom att gå tillbaka till verksamheten så att de kommer exempelvis skolorna och barnen till del.

Antingen tänkte vi samma tanke, eller så har S läst Mönsteråsbloggen. Båda alternativen är bra.

Konstgräsplan bör ingå i satsningen för barn- och ungdomar
Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti tar inte ställning för det ena eller det andra politiska blocket. Men om ett annat parti har samma åsikter som oss så kan vi givetvis samarbeta i de frågor där det råkar sammanfalla. Om vi kommer in i kommunfullmäktige och blir vågmästare så kommer många faktorer att vägas in. Givetvis får vi titta på olika sakfrågor, men kanske framför allt vilket parti som är beredda att förnya den demokratiska atmosfären i kommunen, förbättra skolorna och satsa på ungdomarna. Som en liten del av satsningen på ungdomar lovar jag att arbeta för att Mönsterås Kommun med sin goda ekonomi skall anlägga en konstgräsplan precis som utfattiga Högsby har gjort. För en relativt liten summa kan vi därigenom hjälpa fler barn och ungdomar in i en meningsfull fritid. Nu ska vi se om sossarna hakar på den idén också.

4 kommentarer:

Peppe sa...

Ja sossarna har svårt att komma med
egna ideer.Du får nog hjälpa dom.

Jonny sa...

Ja, det är ju inte första gången det händer.

Anonym sa...

Men har du ett parti som jag kan rösta på? Är så le på Roland.

Jonny sa...

Hej!
Jo jag ställer upp i kommunalvalet med Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti. Det kommer att finnas valsedlar i vallokalerna. Mer information om partiet finns här på bloggen.