21 mars 2010

Sofia Karlsson med band - världsklass!


Det gick inte att hålla kameran stilla när Sofia Karlsson med band bjöd Mönsterås på en konsert av yppersta klass.

Sofia Karlsson med band gästade Mönsterås
Mönsterås bjöds ikväll på det bästa som just nu bjuds live i Sverige - Sofia Karlsson och hennes eminenta band bestående av Lisa Rydberg, Olle Linder, Sofie Livebrant och Henrik Cederblom.

Yppersta världsklass
Sofia Karlsson är tvivelsutan Sveriges bästa vissångerska som har gett ut några riktigt fina skivor. Live lyfter allt ytterligare och musikerna skapar en fantastiskt dynamik. Det här är världsklass rakt igenom. Sofia utgår med all rätt från sin fina Dan Andersson-skiva och den senaste skivan med mestadels egna sånger. Men bredden är imponerande och vi får även ta del av fantastisk folkmusik och toner i gränslandet mellan visa och det expermintella. Utmärkt att de vågar ta ut svängarna på det sättet. Denna afton fick vi även lyssna på en nyskriven sång tillägnad det barn som Sofia bär på. Sofia och bandet lyckas förmedla alla nyanser av livet, alltifrån svart vemod till sprudlande livsglädje.

En stor upplevelse
Inga ord kan göra konserten rättvisa, så det är lika bra att hålla sig kort. Personligen var det en stor upplevelse då Sofia varit en personlig favorit sedan första egna skivan 2002. Även violinisten Lisa Rydberg har jag följt några år och hon bjöd på ett fantastiskt spel. Inte nog med det - Henrik Cederblom ingick i bandet, ännu en gammal idol som även spelar i Den fule och med Freddie Wadling.

Jag har varit på en hel del konserter i mina dar - alltifrån Stones och Dire Straits till Eldkvarn. Jag kan helt ärligt säga att Sofia Karlsson med band slog allt jag hittills har upplevt. Jag tror att de flesta i publiken tyckte likadant. Applåderna ville aldrig ta slut.

Till slut några smakprov, om än inte från kvällens konsert.

Jag väntar vid min....

Jag spelar för livet

Milrök

Lisa Rydberg - Leksand skänklåt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu väntar vi på Ariel-analysen!

Jonny sa...

Ok, jag tar Ariel som nästa lag. Ikväll eller i morgon kväll.