21 mars 2010

Inför premiären i division 5 nordöstra - B.O.IF. (Blackstad/Odensvi)

Idag fortsätter jag kartläggningen av Mönsterås GoIF:s konkurrenter i division 5 nordöstra. Tidigare har jag skrivit om Besa FF, Fågelfors IF och Hjorted/Totebo. Idag har turen kommit till B.O.IF - GIFs premiärmotståndare borta när seriespelet drar igång den 17 april.

B.O.IF
Blackstads IF och Odensvi IF gick samman 2002 eftersom de hade svårt att få tag på folk för respektive lag. Genom historien har lagen pendlat mellan division fem och sex. Redan ett år efter sammanslagningen gick man upp i femman, och har därefter etablerat sig som ett relativt stabilt mittenlag. Förra året kom man sjua av tolv lag.

Hemmalag
B.O.IF är ett utpräglad hemmalag. Faktum är att man förra året var det lag i serien som uppvisade störst differens mellan hemma- och bortamatcher med 17 respektive 9 poäng.

Dålig uppslutning på träningarna
I år tror jag inte B.O.IF. hamnar i mitten. Jag tror man åker ner till sexan.

Lagets hemsida ger ingen särskild information om spelarförluster eller nyförvärv inför 2010. När truppen presenteras redovisas omkring 30 spelare, men uppslutningen på träningarna verkar enligt gästboken vara dålig. Det rapporteras om 3 eller 6 spelare på träningarna. Den 1 mars skriver en person i gästboken: 3 pers förra helgen, 9 igår vilket betyder att vi borde vara 27 stycken nästa gång. Starkt! En annan gång skriver man: Hejsan grabbar Det har varit dålig uppslutning på träningarna sista tiden och då speciellt på söndagar på TR. Försöka att komma nu på söndag kl 18:00 . Tänk på att det är en rätt dyr kostnad för klubben. Dom ställer upp för er med den här kostnaden så ställ upp för klubben och delta på träningarna.

Laget ska ha spelat några träningsmatcher mot lokala lag runt Västervik, men inga resultat har redovisats. Jag har i alla fall listat ut att de vann en match den 6 mars mot IFK Tuna (div 6).

Mitt tips inför säsongen är att laget åker ner till sexan.

Hemmaarenor: Torvalla och Odenskrans (mest Odenskrans verkar det som).

Nyhet
Besa lär ha dragit tillbaka sin konkursansökan och deltar i seriespelet. Kanske har man förlorat några spelare, men synes också ha lyckats värva ett par till i sista stund.

Träningsmatcher
Igår spelade Mönsterås GoIF träningsmatch mot Norrlidens IF och vann med 2-1 (2 mål av Daniel Wallin). Match idag också?

Enligt kommentar så besegrade GIF idag Oskarshamns UBK med hela 7-0 i Smålandscupen.
Målskyttar Hjelm 2, Wesslund 1, och Martin lindqvist 4 mål. Utmärkt att målskyttet lossnar.

3 kommentarer:

Martin Johansson sa...

Tjena Jonny, stämmer att det är match idag. Vi lirar mot Oskarshamn UBK på konstgräset i ohamn, tror det var smcupen. mvh

Jonny sa...

Tack Martin! Redovisar resultat senare.

Anonym sa...

7-0 till gif mot ubk i smalandscupen!
Målskyttar hjelm 2, weslund 1, och martin lindqvist hela 4 mål!