16 april 2010

7 månaders väntan är över - imorgon åker GIF till Odensvi

Äntligen dags!
Imorgon är det äntligen dags igen. Mönsterås GIF går in i seriespelet i division 5 nordöstra. Och det blir en resa ända upp till Odensvi, väster om Gamleby. Nu tror jag inte resan blir något problem. Har man nyligen åkt buss till Holland så är ju drygt tio mil ett lopphopp.

Ett hyfsat hemmalag
Motståndet står alltså B.O.IF (Blackstad/Odensvi) för. Laget har sedan man gick upp i femman för några år sedan blivit ett hyfsat mittenlag. Borta är man usla, men hemma lyckades man i alla fall spela ihop 17 poäng förra året.

Nederlagstippade
I år ser det ganska dystert ut för B.O.IF. Jag har fått signaler om att det har varit lite folk på träningarna och försäsongen har inte visat några bra resultat att tala om. Både jag och lokalpressen har tippat att B.O.IF åker ner i sexan i år.

Ingen underskattning
GIF har ju inte haft de bästa förutsättningar i år, så just därför kan det nog passa bra att få börja med ett något mer beskedligare lag än exempelvis Långemåla eller FC Vimmerby. Men man får aldrig underskatta de här byalagen som ibland kan överträffa sig själva på hemmaplan. B.O.IF vill säkert ta chansen att få en bra start på en tuff säsong. Därför måste GIF vara koncentrerade hela matchen så att man inte släpper in några slumpmål. Framåt är det bara att ösa på med det man har.

Vinst
Nu finns det sällan någon logik i seriepremiärer. Förra året började GIF hemma och fick bara 1-1 mot bottenlaget Ljungbyholm. Och hade nu motståndet varit ett annat än just B.O.IF så hade en poäng borta i premiären varit godkänt. Men nu handlar det alltså om ett förväntat bottenlag som kanske håller division sex standard. Därför tycker och tror jag att GIF ska vinna den här matchen. Det skulle stärka självförtroendet inför betydligt tuffare motstånd framöver.

Intressanta matcher ikväll
Ikväll tjuvstartar nordöstran med två högintressanta matcher. Fågelfors möter Hjorted/Totebo hemma. Här kommer Fågelfors att få bekänna färg direkt. Har försäsongens suveräna spel och resultat varit tillfälligt eller håller det mot motstånd som Hjorted/Totebo, ett lag som gjort en supervärvning med skyttekungen Johan Karlsson-Törndahl. I den andra matchen möter Rödsle Överum. Ska bli spännande att se om Rödsle, som jag har tippat åker ur, har en chans mot hemlighetsfulla Överum som inte har mycket information på sin hemsida.

Ikväll ska jag byta till sommardäck. I morgon åker jag till Odensvi och ser GIF vinna premiären. Låter 3-1 ok?!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tror faktiskt att Mönsterås GIF,efter dagens resultat får tufft i år

Jonny sa...

Ja, det här gick inte alls som jag trodde. Vi får se.