16 april 2010

Nu hoppas jag alla finns med i min GIF-presentation

Jag missade några
Det har framkommit synpunkter att jag missade en spelare, lagledare etc när jag presenterade GIF:s trupp häromdagen. Tack för all information som kan göra bloggen bättre. Vad gäller spelaren så hade jag fått information om att han hade slutat, men nu har jag skrivit in honom i truppen för säkerhets skull.

När det gäller människor som gör betydelsefulla insatser utöver spelare och tränare, så finns det förstås hur många som helst man kan nämna. Det var inte för att nedvärdera deras insatser. Men det listas väldigt många personer efter spelartruppen på GIF:s hemsida och jag drog en gräns efter tränarna. Men för att slippa få skit för det, så har jag nu lagt till några som står upptagna som lagledare, målvaktstränare, övriga etc. Alla är förstås viktiga för att det ska fungera. Herregud, vad allt är känsligt i GIF. Många ömma tår uppenbarligen. Inte för att jag bryr mig särskilt mycket, men det kanske blir lika turbulent på läktarna i år som det ibland är inom laget :)

Jag älskar fotbollskulturen
När det sedan gäller min bevakning av GIF i år så hoppas jag kunna gå på alla hemmamatcher och även de flesta bortamatcher. Givetvis kommer jag även att hålla ett öga på det talangfulla damlaget som jag tror kan få ett riktigt bra år.

Självklart finns det alltid dom som inte tycker om att jag skriver eftersom jag även har skrivit öppet om problemen som har varit. Mönsterås är ju präglad av det jag kallar "tystnadens kultur". Jag har mött en och annan lång och sur blick. Men på det stora hela verkar det vara uppskattat. Lokalpressens bevakning av lokalfotbollen är alldeles för begränsad och sträcker sig sällan längre än till minimalistiska matchreferat. Det finns många sportjournalister som begriper sig på fotboll betydligt bättre än undertecknad, men de ställer sällan de spännande frågorna och ser sällan det runtomkring.

Även om jag inte kan så mycket om fotboll, så gör jag mitt bästa för att fånga helheten, även det runt omkring som en idrottsplats atmosfär och eventuella skönhet, publik, korvsmak etc. Förra året upptäckte jag exempelvis att Tvärskog hade en lekplats på sin idrottsplats - en fantastiskt fin service för barnfamiljer och något fler borde ta efter. Jag älskar fotbollskulturen och det hoppas jag skall märkas i det jag skriver under säsongen. Så, nu håller vi sams och hjälper GIF till en fin säsong!

Här finns analys och presentation.

Inga kommentarer: