8 april 2010

Jag ska göra en uppföljning

Efter att jag häromdagen skrivit om missförhållanden på Kost & Städ respektive äldreomsorgen i Mönsterås Kommun, så fick jag några kommentarer både på bloggen och via mejl. Jag har därför bestämt mig för att göra en uppföljning av det som hände förra året. En läsare skriver bl.a.:

Lex Sarah J! Det här är ju fruktansvärt det du skriver. Om inte socialnämnden gör det de ska så gå vidare till Länsstyrelsen, nu är det ju tillsammans med Socialstyrelsen.

Jag blir riktigt mörkrädd när jag läser ditt inlägg, speciellt med tanke på att jag har två åldriga föräldrar i Mönsterås som jag hoppas klarar sig utan äldreomsorg länge.

Ge dig inte, utan anmäl trots att det hände under förra året. Jag har varit Lex Sarah-utredare under några år och har idag enbart Lex Maria-ärenden (mest för skillnaden mellan lagstiftningarna), men brukar bli anlitad som sakkunnig vid Lex Sarah.


Jo, jag ska försöka ta reda på om bristerna verkligen har åtgärdats, samt om min anmälan till Socialnämnden behandlades som en Lex Sarah-anmälan. Jag frågade Socialnämnden om det redan förra året, men fick inget svar.

Inga kommentarer: