14 april 2010

Jag tippar division 5 nordöstra

Så här tror jag att division 5 slutar 2010. Inom parentes anger jag Barometern/OTs tips.

1.(2) Långemåla IF
Satsar på avancemang och har imponerat under försäsongen. Bred och stark trupp. Bra mix mellan rutin och ungdomligt. Nu eller aldrig för Långemåla.

2.(10) Mönsterås GoIF
Förutsättningarna kunde ha varit bättre, men laget har så pass starka grundkvaliteter att GIF kniper kvalplatsen och spelar sig upp i fyran. Jag tror på laget som Barometern dissar.

3.(4) FC Vimmerby
Farmarlag till Vimmerby IF (div 2). Är lite rädd för det här laget som öser in mål även mot division 4 lag. Laget är dock ungt och orutinen gör att man stannar på tredje plats. Men i princip kan det gå hur som helst bland de fyra lag jag tippar i topp.

4.(1) Fågelfors IF
Tidigare tippade jag att Fågelfors skulle åka ur femman i år. Men flera starka nyförvärv, en fantastisk försäsong och god stämning i laget gör att man är med i toppstriden i år.

5.(6) Hjorted/Totebo
Har gjort en supervärvning i målkungen Johan Karlsson-Törndahl. Kan en spelare lyfta en hel trupp. Absolut. Det visar försäsongen. Kan bli ett stabilt mittenlag om Johan får vara hel.

6.(3) Ankarsrums IS
Åkte ur fyran förra året. Har en ung trupp som knappast lär gå upp direkt efter degraderingen.

7.(12) IK Tuna Södra
Tuna brukar alltid åka ur femman direkt när man lyckats gå upp. Men i år blir det annorlunda. Man har gjort en ganska bra försäsong och kan hamna i mitten.

8.(8) IF Ariel
Upprepar nog inte förra årets succé. Har gjort en dålig försäsong, även om man fick viss ordning på spelet senast mot Besa. I år läser de andra lagen sönder Ariels spelstil med 8 backar och två kontringsspelare. Är ändå stabilt nog för en nedre mittenplacering.

9.(5) Överums IK
Bjuder inte på mycket information, men förlorade klart mot nykomlingen Tuna Södra i en träningsmatch. Kan få det svårt i år.

10.(7) Besa FF
Har haft en strulig försäsong med konkurshot och interna stridigheter. Lagets bästa spelare gick till Långemåla. Med ett stort hjärta och en bra tränare kan man kanske klara sig kvar ändå genom kval.

11.(9) Rödsle BK
Kanske underskattar jag Rödsle som väl fortfarande har visst utbyte med OAIK. Men hur står det till med träningsviljan? Och har man ett anfall som räcker till? Att gneta sig till en och annan poäng här och där räcker inte. Åker ur.

12.(11)B.O.IF. (Blackstad/Odensvi)
Har haft det tufft under försäsongen och ibland har det varit väldigt få på träningarna. Det blir nog division sex nästa säsong.

Inga kommentarer: