5 april 2010

Nytt från GIF

Match mot Rödsle på långfredagen
På långfredagen, av alla dagar då man inte bör spela fotboll, gick GIF vidare i Smålandscupen genom att besegra Rödsle BK på straffar. Vid full tid var det 1-1 (GIF:S mål av Idris Eliassi). Matchen var förstås extra intressant eftersom Rödsle är en blivande motståndare i division 5 nordöstra, och ett lag som jag kommer att tippa på nedre halvan, kanske rent av en avstigningskandidat till sexan. Med andra ord – ett lag som GIF bör slå.

Matchen lär inte ha varit bra. På GIF:s hemsida står det kort och gott ”dåligt spel”. Ett mer utförligt referat får vi på Rödsles hemsida där man skriver att Rödsle hade kontroll och det mesta av spelet. Vi får också veta att ”Mönsterås var överraskande uddlösa och hade svårt att skapa egna anfall”. Enligt skribenten var Rödsle nära att avgöra matchen under ordinarie matchtid.

Nu vet jag inte vilket lag GIF lyckades ställa på planen en långfredag, men det ser hur som helst inte helt bra ut inför seriepremiären om två veckor. Matchen mot Stjärnan, som jag såg, var heller inte bra, även om det blev seger.

Mål trots allt
Det man kan konstatera är att de som förväntas göra mål under säsongen ändå gör mål, trots att spelet har brister. Idris öser in mål när han är med och spelar. I andra matcher har Wesslund, Wallin, Lindqvist, Skaret och Ako gjort mål.

Träningsläger
Idag åker GIF till Holland för träningsläger. Hoppas laget får några härliga dagar samtidigt som man kan svetsa samman laget och spelet ytterligare. Det lär behövas om det ska gå väl i år. Förra säsongen tog det några matcher innan GIF kom upp i normal standard. Det har man inte råd med i år om det skall bli topplacering. Tyvärr är det alltid så med träningsläger att alla inte kan följa med, men det betyder förstås inte att man står utanför laget. Det är bara att kämpa på.

Ingen ny back
Det har florerat ett rykte om att GIF skulle få en ny back med division 3 meriter i sista stund. Tyvärr lär det inte ligga något i dessa rykten. För några månader sedan snackades det om Mirza Mehmedovic och Johan Lagström, men det verkar ha runnit ut i sanden om det ens var aktuellt. Man ska inte laborera för mycket med en backlinje som verkligen behöver vara samspelt, men eftersom backar ibland måste dra på sig ett och annat gult kort, kan det bli avstängningar och då gäller det att ha alternativ. GIF har många duktiga unga spelare som förstås kan ges förtroende och som på sikt säkert kommer att ta ordinarie platser i laget, men är det rättvist att mot topplag lägga tunga bördor på dem redan i år om ordinarie back är avstängd?

9 kommentarer:

Bert sa...

Jonny, varför bör man inte spela fotboll på långfredagen?

Du kan väl inte mena att de icke kristet religiösa ska ta hänsyn till kristna högtidsdagar.
Om, så kommer alla andra religioner att kräva att samma hänsyn tas till deras heliga dagar.
Nej tack!
Absolut inte!

Jonny sa...

Ok, då kan ju alla icke-kristna börja jobba på långfredag och annandag påsk. Men det vill de förstås inte. Nej, de vill gärna ta del av de religiösa högtidernas fördelar genom att vara lediga, men inte visa respekt mot dem som verkligen är religiösa.

Tycker man frivilligt kan visa lite respekt för religiösa minoriteter.

Bert sa...

Ska ni kristna vara lediga på dagar som normalt är arbetsdagar så ska givetvis alla andra också vara lediga och då givetvis utan att behöva ta hänsyn till de kristnas anledning till ledigheten.

Du kan väl inte på fullt allvar mena att du vill tvångskristna alla icke kristna vilket blir fallet om man som icke kristen måste avstå från att exv spela fotboll eller utöva andra icke religiösa aktiviteter.

Jag tycker att vi icke religiösa visar tillräckligt med respekt för religiösa minoriteter genom att ni tillåts att fritt utöva er religion.
Märkligt då att ni kristna inte vill respektera de ickekristnas val av aktiviteter på ledigheter.

Jonny sa...

Religionsfriheten är en rättighet och inget vi kristna tackar er sekulariserade för.

När det gäller respekten för andras tro så kan man inte kräva den eller lagstifta om den. Det borde vara självklart att man i möjligaste mån respekterar andras tro. Själv är jag exempelvis inte socialdemokrat, men försöker i möjligaste mån respektera 1 maj.

Jag har inte krävt att affärer ska ha stängt långfredagen eller att man skall avstå från idrott. Men det vore ett sätt att visa lite frivillig respekt. Den som inte vill visa det slipper förstås. Vi kristna är som du kanske vet inte mycket för att ställa krav eller hämnas, utan är vana att vända andra kinden till.

Bert sa...

Jonny citat:"Religionsfriheten är en rättighet och inget vi kristna tackar er sekulariserade för".

Det är klart att har man som ni kristna i Sverige sedan 1500-talet fram till 1952 haft monopol på vilken religion man ska tvingas tillhöra som svensk medborgare så har man nog svårt för att vara ödmjuk och tacksama i er nuvarande blygsamma maktsituvation.
Med den bakgrunden förstår jag att du ser det som att ni måste vända andra kinden till.

Återigen: vad mer respekt för minoriteter kan ges än att de fritt får tycka och tänka. Kräver sedan dessa minoriteter att man ska underkasta sig deras sedvänjor om så blott för en dag så kommer de omedelbart med fler krav på visad respekt i en aldrig sinande ström. Detta ända fram tills att minoriteterna styr majoritetens liv och leverne.
Nej tack, i helvete heller!

Ytterligare Jonny citat:"Vi kristna är som du kanske vet inte mycket för att ställa krav eller hämnas, utan vana att vända andra kinden till".
Nja, det är väl bara att läsa lite religionshistoria så står det ju fullt klart att ni både ställer krav och hämnas på de som inte samtycker till er lära, offtast med stöd från värdsliga makthavare.

Har med stort obehag sett att Svenska Kyrkan och frikyrkorna genom den svårt religionskonservativa broderskapsrörelsen klart har tagit ställning för och dessutom inlett sammarbete med islams förträdare här i Sverige.
Ja, fy fan, vilken unken tid vi lever i: kapitalister och kommunister har funnit varandra i sitt krig mot människomassorna, när sedan ledarna inom kristendomen och islam alltmer börjar smida gemensamma ränker så är planeten Tellus innevånare riktigt illa ute.
Som någon sagt:"historien upprepar sig alltid".

Varför visa respekt för 1 Maj när de närmast sörjande SOSSARNA inte gör det, man kan likna deras arr av 1 Maj med er kristnas berättelse om "månglarna i templet".

Jonny sa...

1. Det var inte "vi kristna" som bestämde vilken religion alla skulle omfatta i det här landet. Det gjorde kungen. Skulle aldrig falla mig in att ta på mig skuld för vad pamparna i gamla tider ställde till. Så, nej jag tänker inte bocka och buga för vår rättighet att utöva religion. Inte nog med det, vi har lagstadgad rätt att försöka få andra att omfatta vår religion meddels missionsarbete, bygga synliga kyrkor etc.

2. Jag har aldrig skrivit om krav på respekt. Jag har hela tiden talat om frivillig respekt. Inga konstigheter. Det kan nog alla med lite hyfs visa.

3. Vad Broderskaparna gör har jag inte koll på. Men de brukar betraktas som synnerligen liberala i kristet avseende.

4. När makthavare använder sig av religionen blir det alltid fel. Vanliga kristna ute i byarna hade förstås inget gemensamt med den sk kristna eliten i form av biskopar och kungar.

5. Att människor i religionens namn har ställt till en hel del elände genom historien, även om det positiva överväger, kan ingen förneka. Faktum är dock att de största brotten mot mänskligheten har skett i sekulariserade ideologiers namn, nazism och kommunism. När man övergav Gud fanns inga spärrar kvar.

Bert sa...

Svar punkt 1. Nog var det så att förespråkarna för protestantismen missonerade för att just deras lära skulle bli statsreligion i Sverige. Kungen(from år 1600)Karl IX:s val av religion styrdes givetvis av att hans främste konkurent svenskpolske kung Sigismund var katolik.
Naturligtvis var det så att han fick massivt stöd av den protestaniska lärans förkunnare och anhängare i utbyte mot att han gav dessa religiösa ledare löfte om monopol på religionsutövandet i Sverige.

Jo, tyvärr är det ju så att religionerna och övriga ismer har lagstadgad rätt att missonera här i landet vilket då självklart borde balanseras med en lag om rätten att slipa utsättas för religiös misson.

Är tämligen säker på att de flesta riksdagsledamöter som varit med om att stifta religionsfrihetslagen inte ansåg sig vara religiösa, varför ni religiösa borde vara tacksamma för er rättighet, så bocka och buga!

Svar punkt 2. Om man som du framför att du tycker att det är ohyfsat att inte visa respekt för er kristna genom att frivilligt avstå från värdsliga aktiviteter under långfredagen så missonerar du underförstått om att du skulle vilja ha ett förbud mot exv öppethållande av affärer, genomförande av tv-utsändningar annat än gudstjänster, idrottevenemang osv.
Nej, någon frivillig respekt existerar inte utan det handlar i så fall om bytesaffärer mellan religioner/ismer eller underförstådda hot som får människor att i rädsla visa s.k. respekt.

Punkt 3. Broderskaparna är ena riktigt skuma filurer som undergräver det fria samhällets existens genom att erbjuda sina tjänster åt en totalitär religion som Islam. "Uppdrag Granskning" visar detta i ett flertal av sina program.

Punkt 4. Vad då, "vanliga kristna ute i byarna". Befolkningen i Sverige förr i tiden var knappast kristna av egen fri vilja utan påtvingades denna lära under hot om straff av evig helvetesvistelse.
Hot från religionernas förkunnare är vad som var vanligt förr och tyvärr något som bevisligen återigen börjar bli en realitet i vår vardag.

Punkt 5. Nazism och Kommunism har uppstått ur det förtryck av människomassorna som religionerna under århundraden och årtusenden har utövat i symbios med värdsliga makthavare.
Vilka övergav gudarna: Stalin var prästutbildad och dyrkade Tsarerna vilka var er guds värdsliga avbilder i det gamla Ryssland.
Hitler var katolik och blev välsignad av Katolisismens prelater - nej de övergav inte sin gud, de var bara religionernas redskap för att bevisa religionernas skrifters påståenden.

Jonny sa...

Du får sista ordet Bert. Känner att det blir skyttegravskrig annars och jag vill inte upprepa mig. Tack för debatten. Kul att det hettar till lite någon gång.

Bert sa...

Tack själv, jo det är roligt när det gnistrar till. Det är tyvärr allt för sällan att någon vill ge sig in i debatter.
Har försökt med Roland Åkesson några ggr men han drar sig snabbt ur dylika situvationer.
Samma visa var/är det med den kristne kommunisten från figgespiggeholm.
Samma visa är det med alla SOSSAR, de säger alltid så här: dig går det ju inte att disskutera med, du har ju andra åsikter än oss socialdemokrater. Ja, det säger väl allt om SOSSARNAS självbild, de uppfattar sig som oantastbara och ser på debattvilliga personer som om de vore likt rabiessmittade.