31 maj 2010

”Där slåss vi schysst med näven och skakar hand efteråt.”

Ingen bluesfestival för mig i år
Det blev ingen bevakning av Bluesfestivalen för mig i år. Jag hyser ingen motvilja mot själva evenemanget, även om det är trist att se hur kommunalrådet och Centerpartiet syns allt mer i sammanhanget. I år fanns det ju till och med en scen som hette Centerpartiet. Nä, jag hade helt enkelt lite annat för mig. Bluesfestivalen är mycket trevlig och arrangörerna gör ett jättefint jobb.

Misshandel
Desto tråkigare att tidningarna idag rapporterar om flera misshandelsfall under festivalen, (se här) Det var vad jag förstår inte på festivalområdet, utan på Storgatan där det uppstod några nävslagsmål. Någon stackare fick en spark i skrevet också.

Festivaler lockar alltid till sig bråkstakar
Nu skall sägas att Mönsterås Bluesfestival är en väldigt lugn festival jämfört med många andra rockfestivaler. Dels är det inte så många människor och dels har publiken ofta nått den ålder där man har slutat att slå folk på käften och istället bara glider runt med några bärs för många i solskenet. Likväl lockar även trevliga festivaler till sig en och annan bråkstake, och det får inte bli för mycket av det slaget. Då får festivalen snabbt dåligt rykte.

Skaka hand eller galler?
Hur som helst verkar årets slagsmål inte ha involverat knivar. Det verkar snarare ha blivit som Mönsterås Bluesband sjunger i sin antiknivslagsmålslåt "Knivman Blues": ”Där (Mönsterås) slåss vi schysst med näven och skakar hand efteråt.”

Eh...skaka hand glömde de nog bort att göra efteråt. Tror snarare de fick skaka galler. Men annars vet vi...att slåss med näven är schysst.

10 kommentarer:

Bert sa...

Nej Jonny, i nutidens Mönsterås och Sverige är det sparken i skrevet som anses som schysstast för att sedan följas av sparkar och slag mot huvud, helst då när någon redan ligger ner.
Förr var det kanske så att enbart knytnävar användes i slagsmål och en och annan kniv som du i ett inlägg nyss har berättat om.
Att sparka i skrevet var tidigare enbart kvinnors rättighet i ett slagsmål.
Numer är situationen en annan, helst ska våldet utföras av gängbildningar på 10 till 20 invandrargrabbar mot en full och det medan det svenska PK-samhället applåderande ser på.
Pk-samhället som du tillhör ser också välvilligt på att en muslimimport från Libanon i Landskrona slår ihjäl en 78-årig svensk kvinna och dessutom misshandlar hennes man.
Så ser det satans svenska vålds PK-samhället ut anno 2010.

Jonny sa...

På vilket sätt tillhör jag PK-samhället? Jag har väl inte sett välvilligt på något våld?

I övrigt har du nog rätt i en hel del. Gamla tiders slagsmål hade nog en hederskodex som idag saknas många gånger.

Anonym sa...

Ingn idé o argumentera med Bert...han har bara sina åsikter (rasistiska) och tar inte till sig något annat...

Bert sa...

Jonny, du har själv framfört att du är 100% PK då det kommer till invandringsfrågan. Du är lika medvetet blind och döv som sossejävlar, kommunistdjävlar, moderatdjävlar och annat jävla pack som exv den person som fegt gömmer sig bakom alias "anonym".
I och med denna din välvilliga inställning till invandrade kulturer och religioner och det mångkulturella samhället som det satans politikerpacket vill pådyvla oss svenskar så är du lika skyldig som de andra till allt det våld som utövas av invandrare mot oss svenskar.

Har länge önskat att få tag på det jävla aset "anonym", tyvärr kommer jag inte längre i efterforskningarna än att hans dator är uppkopplad från någon byggnad i närheten av Östra Torggatan i Oskarshamn.
Tänkbara byggnader där "anonym":s dator är placerad: Tidningshuset Nyheterna /Oskarshamnstidningen, Polishuset i första hand.

Jonny sa...

Jag har vid flera tillfällen dryftat min syn på flyktinginvandring och framfört den kristna barmhärtigheten som grund. Jag har också skrivit om de kulturkrockar som kan uppstå, gängbildningar etc. Jag har också sagt att invandrarfrågan är den enda frågan där jag kan betecknas som PK. Och då avser jag hur man ska bemöta flyktingar. Det ska du inte sammanblanda med kriminalitet kopplad till specifika invandrargrupper. Det senare har jag aldrig försvarat.

Så alla som tycker att flyktinginvandring är ok, är skyldiga till invandrares brott? Kollektiv skuld med andra ord. I Sverige har vi individuell skuld. Med ditt resonemang så skulle alla infödda svenskar vara medskyldiga till alla invandrare som knockas av nazistsvinen.

Anonym sa...

Lite grinig bert?

Bert sa...

Den kristna barmhärtigheten som grund,hahaha.
Utifrån vilket resonemang, utifrån vilken plattform/maktposition utövar ni kristna barmhärtighet.
Om ni kristna säger er besitta makten att visa barmhärtighet så finns där i de bibliska skuggorna också ett underliggande hot om att ni besitter möjligheten att använda barmhärtighetens motsats vilket ni flitigt har använt under den kristna historiens gång.

Jonny, du har köpt hela skiten från början till slut, allt från kulturkrockar, kriminalitet, gängbildningar, demokratins avveckling, ofrihet i tal, skrift och tanke, religiöst tvång osv. All denna skit accepterar du för kunna skapa ett mångkulturellt samhälle här i Sverige som ger utrymme för all den satans skit som svenska folket de senaste hundra åren har lyckats göra sig av med.

Alla som accepterar den förda politikens konsekvenser är givetvis kollektivt skyldiga.

Vad jag vet så är det ytterst få svenskar som accepterar Nazister men desto fler dito som accepterar exv vänsterextrema AFA, muslimska terrororganisationer, muslimska tonårsgäng som terroriserar hela städer och samhällen här i Sverige.
Så, vad är skillnaden mellan Nazister och AFA-svinen mellan Islamistsvinen och Nazister, absolut ingen skillnad alls.
Myten att Nazister knockar massvis av invandrare, varifrån har du fått den?

Jonny sa...

Ok, vi säger så Bert. Var och skapar sin egen bild av verkligheten. Vem som hamnar närmast sanningen vet jag inte, men du tolkar allt som händer utifrån invandrarperspektivet, och alla som inte delar din åsikt är jävlar och svin. Nu vet alla det.

Bert sa...

Fega inte ur nu Jonny!
Svara nu på den fråga jag ställde i förra kommentaren:utifrån vilket resonemang, utifrån vilken plattform/maktposition utövar ni kristna barmhärtighet?

Min bild av verkligheten är skapad utifrån mina och andras praktiska erfarenheter av det svenska samhället.
Somliga andra vill inte kännas vid verkligheten, de låter istället sina drömmar, visioner och påstådda uppenbarelser skymma sikten och stå som ursäkter för allt det jävelskap de ändå bakslugt medverkar till.

Jävlar och Svin! Ja, jag är inte ensam om att skandera med de orden, du använde det själv i ditt förra inlägg om Nazister. Men visst, jag använder dessa invektiven ganska ofta. Vad jag vet finns de med i "Svenska Akademins Ordlista" så jag känner mig väldigt akademisk när jag uttrycker mig med de orden.

Jonny sa...

Känns inte så kul att debattera när du kallar ALLA som i något avseende är PK, enligt dig, för svin och djävlar. Att sedan orden finns med i akademiens ordlista legitimerar knappast urskiljningslös användning. Jag kallade nazister för svin. Det var dumt, även om det kanske är mer begripligt mot bakgrund av de brott mot mänskligheten som gjorts utifrån nazisternas ideologi. Men ok, här kommer svar:

Kristen barmhärtighet utövas utifrån det Jesus förmedlar i bergspredikan och i andra nytestamentliga texter. Den har även djup förankring i kristen tradition. Denna kristna barmhärtighetstanke - att bistå såväl vän som fiende i nöd - har även ett starkt genomslag i svensk lagstiftning.