4 maj 2010

S vågade inte nämna Roland Åkesson vid namn

S vågade inte nämna kommunalrådet vid namn
Noterade att Socialdemokraternas företrädare i Mönsterås inte ville/vågade nämna Roland Åkesson (Centerpartiet) vid namn när han höll sitt 1 maj-tal och pratade om Mönsterås. Givetvis är det av rent strategiska skäl. Roland Åkesson är så populär att man räknar med att förlora röster på att konfrontera honom.

Påminner om gamla tider
Så långt har det alltså gått. Det påminner om gamla tider när folk inte fick kritisera kungen utan nödgades använda sig av diverse omskrivningar när man framförde kritik. Visst ska politik handla om sakfrågor, men det får inte gå så långt att politiken avpersonifieras. Då fråntar man politiken dess mänsklighet och ansvarsdimension.

Debatt?
Förmodligen kommer det inte att bli någon lokal debatt heller. Roland Åkesson har ju vid olika tillfällen deklarerat att han inte tycker om debatter. Och S vill säkert inte debattera direkt med den folklige Åkesson. Därför lär det inte bli någon offentlig debatt.

Jag stryker inte medhårs
Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti vågar nämna kommunalrådet vid namn och lyfta fram både hans förtjänster och brister. Jag stryker inte medhårs av rädsla att förlora röster. (Jag har ju inga att förlora)

2 kommentarer:

Anders sa...

Kul trick att inte nämna namnet på (S) företrädare i Mönsterås...

Jonny sa...

Hmm, ja, jo. Tack för kommentaren!