8 juni 2010

GIF mot IK Tuna Södra - försnack och tips inför omgång 10 i division 5 nordöstra

Inför omgång 10
På torsdag och fredag spelas omgång 10 i division 5 nordöstra – näst sista matchen innan serien vänder (även om tabellen haltar lite). Som vanligt ska jag skriva några rader inför GIF:s bortamatch mot IK Tuna Södra på fredag, samt redovisa mitt tips. Jag lovar att försöka skriva så stelt och formellt jag kan så att ingen ska behöva sucka uppgivet eller ådra sig blodtryckshöjning.

Till Ljungvallen
GIF (och undertecknad) åker alltså till Ljungvallen för att ta sig an nykomlingarna IK Tuna Södra - av de flesta tippade att åka ur direkt, vilket de förvisso brukar göra. Jag har dock tippat dem som ett mittenlag, och så här långt har jag fått rätt.

Bättre borta än hemma och en stark defensiv
Noterbart är att Tuna Södra är bättre borta än hemma. Av fyra hemmamatcher har man förlorat tre och vunnit en. Av fem bortamatcher har man vunnit två, spelat oavgjort i två och bara förlorat en. Hemma har man gjort tre mål, borta sju. Man är också ett av de lag som både har gjort och släppt in minst mål. Allt tyder på en stark defensiv och en bra målvakt.

GIF får fortsätta jobba på
För GIF:s del handlar det om att inte låta sig nedslås av den otur man har haft tidigare i år. Jo, jag vet, man får inte använda otur som en analysfaktor i fotboll. Men jag vågar påstå att jag har sett en hel del genuin otur i år, även om det förstås också har handlat om oskärpa och en del annat som man kan påverka. Men spelet tycker jag är betydligt bättre nu än i början av säsongen. Så det är bara att fortsätta spela ut. Jag tror GIF har alla chanser att ta sig förbi Tunas försvarslinjer och näta. Det är aldrig för sent att vända en trend och börja klättra i tabellen.

Lite att fundera på
För att säga som det är – med all respekt för Tuna Södra (jag tycker om småföreningar på landsbygden) - men om inte GIF slår detta lag, så borde hela fotbollsmönsterås ta sig en funderare på varför en ort på 6000 invånare, som ideligen fostrar fram fotbollstalanger utöver det vanliga, inte lyckas klättra i seriesystemet pga att man inte vinner mot de sk byalagen. Poängförlust på fredag och det kan vara läge för en spännande diskussion med alla inblandade. Jag menar inte att man skall hålla krismöte. Fotboll är trots allt bara ett spel som skall vara roligt. Men ibland kan man ju låtsas att man tar det lite på allvar. Skäll inte på dagens spelare, utan bredda diskussionen. Men nu är vi inte där. En vinst på fredag och allt kan ännu hända. Så länge GIF gör sitt bästa och spelar juste så förblir jag en stolt Giffare.

Matchen mot Tuna Södra har en extra dimension. Mönsteråsfostrade talangen och landslagsmannen Anton Agebjörn (nu i Kalmar FF Tipselit) har skänkt matchbollen. Om jag inte helt har missförstått så har familjen sina rötter i IK Tuna Södra.

Tipset omgång 10
Som vanligt deltar jag i ”Professorns” tipstävling som jag anser vara en genial idé för att sprida lite extra glans och intresse över fotbollen på landsbygden. Någon gång ska jag skriva om de lokala fotbollsbloggar som finns i länet. Denna vecka bidrar jag med följande rad.

Ankarsrum-Fågelfors
Båda lagen har besökt Mönsterås, och utgår jag ifrån det jag såg och lagens potential så vinner Fågelfors med några mål.
Mitt tips: 1-4.
Professorns tips: 1-3.
Connys tips: 2-2.
Daniels (Fallebo City) tips: 0-3.
Coach: 2-3.
Sture (Fågelfors IF): 1-4.

Besa-FC Vimmerby
Här lär det handla om hur många mål Vimmerby vill göra. Man kan ju göra som gamla Sovjetunionen i hockey och förnedra motståndarna med 13-0, eller så kan man göra vad som krävs.
Mitt tips: 0-6.
Professorns tips: 0-10.
Connys tips: 0-7.
Daniels (Fallebo City) tips: 0-5.
Coach: 0-7.
Sture (Fågelfors IF): 0-9.

IF Ariel-Långemåla
Utgår ifrån att Ariel inte spelar som i första halvlek mot Mönsterås senast, för då blir det förlust. Om man däremot spelar som man visade i andra, så kan det bli poäng. Men jag var nära att tippa seger för Långemåla.
Mitt tips: 2-2.
Professorns tips: 3-1.
Connys tips: 2-2.
Daniels (Fallebo City) tips: 1-2.
Coach: 2-1.
Sture (Fågelfors IF): 3-3.

BOIF-Överum
Dags att börja tippa framgång för BOIF efter att ha dissat laget i nio omgångar. Överum reder nog inte ut det här på gräsfältet i Odens skog.
Mitt tips: 3-1.
Professorns tips: 2-1.
Connys tips: 4-1.
Daniels (Fallebo City) tips: 2-0.
Coach: 3-1.
Sture (Fågelfors IF): 2-2.

IK Tuna Södra-Mönsterås GoIF
Två lag som ofta är svåra att göra mål på. Blir nog inget målfyrverkeri, men Mönsterås har fått tillbaka Idris och han avgör matchen med en delikatess.
Mitt tips: 0-1.
Professorns tips: 2-1.
Connys tips: 2-2.
Daniels (Fallebo City) tips: 1-1.
Coach: 2-2.
Sture (Fågelfors IF): 2-0.

Rödsle-Hjorted/Totebo
Rödsle spelar stabilare nu, och om skadorna fortsätter påverka H/T, så kan det bli vinst. Men H/T är inte så dåliga egentligen och jag tror faktiskt man vinner här.
Mitt tips: 1-2.
Professorns tips: 3-1.
Connys tips: 1-4.
Daniels (Fallebo City) tips: 2-2.
Coach: 2-1.
Sture (Fågelfors IF): 2-3.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Manfred och Oskar missar matchen på fredag pga av klassresa / anonym!

Jonny sa...

Tack för informationen. Sådant händer. Manfred har ju spelat in sig på sin plats, men vi får väl hoppas det finns någon att sätta där. Oskar har ju varit borta några matcher tidigare (skada?) men var ju tillbaka i förra matchen.

Anonym sa...

Manfred har spelat in sig bra i laget. Oskar har varit utomlands och dessförinnan varit sjuk. Nu ska han vara frisk och vara tillbaka och kunna delta i resterande matcher
/ anonym!