8 juni 2010

Nog är det förunderligt....

Noterar att Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) har besökt Äldreomsorgen och Åshaga i Mönsterås med anledning av att hon vågade reagera på de fakta om personalbrist på Åshaga som framkom när Socialstyrelsen gjorde ett oanmält besök. Noterar också att hon står kvar vid sina synpunkter. Bra.

Nog är det förunderligt att ingen först trodde på mig när jag gjorde min Lex Sarahanmälan om sena frukostar och personalbrist på Åshaga våren 2009. Istället mörkades personalbristen i en internutredning. Först när Socialstyrelsen konstaterar samma sak, så börjar det hända saker. Så länge det bara var jag som sa ifrån, så kunde man förstås hänvisa till att det är ju bara den där allmänt besvärlige J Nilsson igen. Inte utan att det kändes lite som Kafkaland. Men när Socialstyrelsen ger utlåtande så kan man inte smita undan.

Noterar att även sjuksköterskorna har reagerat mot hur kommunen sköter detta. Läs det senaste om deras synpunkter här. Östran säger att "Sköterskorna kritiserar även ledningen för brist på öppenhet och för att skapa en arbetsmiljö där de anställda är rädda för att säga vad de tycker."

Känns bra att ljuset äntligen har börja lysa upp det fördolda inom Mönsterås äldreomsorg. För de äldres skull.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får sån lust att skratta åt denna dumhet som kommunen gjort. Ja jag gör det, jag skrattar nu. Hahahaha.....Hoppas det blir en ändring som heter duga.

Anonym sa...

Vad det gäller sjuksköterskorna, så är det deras enhetschef som är problemet.