15 juni 2010

Länets bästa fotbollsblogg är utsedd - fotbollsexpertisen valde Smes hörna och Mönsteråsbloggen

Länets fotbollsexpertis har sagt sitt
Omröstningen om länets bästa fotbollsblogg är avslutad. Länets fotbollsexpertis har fått säga sitt. Inte mindre än 94 röster har avgetts. Tack till alla som deltog.

Rafflande dramatik
In i det sista blev det en sällan skådad och rafflande dramatik. Även om alla nominerade bloggar fick röster så skulle segerstriden komma att stå mellan ”Smes hörna” och ”Mönsteråsbloggens” fotbollsavdelning. Ledningen skiftade från timme till timme. Nervdallret kunde erfaras av var känslig själ.

Den minnesgode läsaren kommer ihåg att fotbollsmatchen mellan IK Tuna Södra och Mönsterås GIF häromveckan slutade oavgjort. Och otroligt nog slutade även denna kamp inom den absoluta bloggeliten oavgjort.

Smes hörna och Mönsteråsbloggen vinnare
På delad förstaplats kom alltså ”Smes hörna” och ”Mönsteråsbloggen” med 41 röster vardera (= 43% var). Jag gratulerar den mytomspunna ”Smes hörna” till segern! Tvivelsutan en värdig vinnare som lyckas kombinera en oöverträffad humor, ett visst fotbollskunnande och ett mustigt språk. Att min egen blogg får dela segern ser jag som en stor ära och överraskning. Det enda jag kan om fotboll är ju det jag har läst i Ola Anderssons bok ”Så funkar fotboll”. Resten, dvs det mesta, har jag hittat på själv.


Smes hörna delade förstaplatsen i omröstningen om länets bästa fotbollsblogg. Här logotypen och den senaste rubriken som antyder att man kan få läsa om IK Tuna Södras B-lag. Vilket lag som vann matchen tror jag inte framgick.


Mönsteråsbloggens fotbollsavdelning delade segern. Här en typisk rubrik för denna blogg som inte tvekar att väga in både gudar och toaletter i analyserna.

På tredjeplats kom ”Professorns blogg” med 9 röster (9%). Grattis till en fin placering. Man kan ju inte alltid vara bäst, särskilt inte när motståndet är så tufft som det var här. Men en bronsmedalj är icke att förakta.

Fyra kom ”Rödslebloggen” med 2 röster (2%) och på femte plats hittar vi ”Anderssons sportblogg” med 1 röst (1%). Ni ska inte vara ledsna, utan kan vara stolta att ni nominerades till denna unika och ryktbara tävling. Kanske borde även Tomas Jonssons fotoblogg ha nominerats eftersom han fotar mycket fint från fotbollsmatcher. Han får i alla fall ett hedersomnämnande.

Några priser eller blomster delas inte ut. Äran är gott nog. Ej vissnar dess glimmande krans.

Inga kommentarer: