9 juni 2010

Redan nära trafikolycka vid nya systembolaget

Ikväll kom jag körandes Parkgatan mot nya systembolaget i Mönsterås. Ca 10 meter från korsningen Parkgatan/Åsevadsgatan stod en större bil parkerad. Jag lyckas köra förbi och hade tur att ingen bil svängde in från Åsevadsgatan samtidigt. När jag sedan vänder mig om ser jag att en bil bakom mig inte hade samma tur när han skulle köra om, för nu hade det kommit ett par bilar från Åsevadsgatan och svängt in på Parkgatan, och nu stod de där front mot front. Samtidigt fyllde fler bilar på bakifrån. Till slut lyckades den ena kön backa och en olycka kunde med viss nöd undvikas.


Tyvärr kunde jag inte ta ett snabbt kort med kameran utan fick köra upp och vända vid Apoteket. När jag kom tillbaka hade mannen kommit ut från systembolaget och skulle precis köra iväg med sin bil. Pilarna visar hur bilarna höll på att krocka.

Jag har inget emot det nya systembolaget. Det blir nog bra...eller...kanske har en god vän till mig rätt när han skriver Som konservativ anser jag att brännvin ska langas över en disk av en sur expedit. Öl ska endast tillhandahållas i form av mellanöl och via ölhallar. Vin ska vara totalförbjudet eller åtminstone hållas på en ytterst moderat nivå. Det sistnämnda främst av kulturhistoriska skäl - vi är ett brännvinsfolk!!

Hur som helst undrar jag om man verkligen har tänkt igenom konsekvenserna för trafiken i området.


Mönsterås nya systembolag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det sneda stuket på Herr Gårman stolpen får vara kvar.

Jonny sa...

Ha, ha, onekligen en fin symbolik.

Bert sa...

Att fotografera samtidigt som man kör bil är ju förstås inte så smart.

Jonny sa...

Nej, ibland kastar jag sten i glashus. Men jag såg mig noga för innan jag tog kortet.