10 juni 2010

Inför höstens val – en alternativ bild av Centermönsterås och ett vallöfte från Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti

Inga valdebatter i Mönsterås
I flera av länets kommuner har man redan haft valdebatter. Självklart inte i Mönsterås, och det är väl högst osäkert om det blir någon. Valdebatter hör ju till undantagen i Mönsterås där kommunalrådet Roland Åkesson (C) själv har sagt att han inte tycker om debatter, samtidigt som Socialdemokraterna inser att de har allt att förlora på en dust med den folkkäre Åkesson. Socialdemokraterna vågar ju inte ens nämna kommunalrådet vid namn i sina valtal. Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti är givetvis engagerade i valrörelsen och redo att ta plats i kommunfullmäktige efter höstens val. Nu höjer jag temperaturen lite.

En liten titt på Centermönsterås
Idag ska vi börja med att titta på Centermönsterås. Centerpartiet gör ju allt för att måla upp en bild av det perfekta mönstersamhälle som man anser sig ha skapat i Mönsterås under sina 25 år vid makten. Men det är ju inte särskilt svårt att se bristerna för den som vill se.

- I Centermönsterås hamnar skolorna år efter år långt ner i den nationella statistiken och varje år kommer flera larmrapporter.

- I Centermönsterås lider Äldreomsorgen av akut personalbrist.

- I Centermönsterås startas få nya företag jämfört med Sverige i stort. Därför är kommunen ytterst känslig för störningar vid de stora företagen.

- I Centermönsterås får ungdomar sällan gehör för sina idéer.

- I Centermönsterås fortsätter skadegörelsen.

- I Centermönsterås byggde man en öde industripark på ett fornlämningsområde.

- I Centermönsterås är det många som inte vågar säga vad de tycker på sina kommunala arbetsplatser.

- I Centermönsterås har makten cementerats efter att samma parti och kommunalråd styrt i 25 år.

Om du trots detta vill fortsätta rösta på Centerpartiet i Mönsterås så är det förstås ditt fria val.

Kan inte Socialdemokraterna tänka ut en egen politik?
Jag hoppas också att alla har noterat att alla förslag som jag har lagt fram på bloggen – alltifrån konstgräsplan till förändringar inom skolan – ganska snart därefter presenteras av Socialdemokraterna som deras politik. Kan inte Socialdemokraterna tänka ut en egen politik?

Dagens vallöfte - större öppenhet och högre i tak på kommunala arbetsplatser
Nå, det jag vill ha sagt idag är att Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti skall arbeta för ett mer demokratiskt och öppet Mönsterås. Om jag kommer in i kommunfullmäktige så lovar jag att arbeta för ett öppnare offentligt samtalsklimat. Inte minst måste det bli högre i tak på kommunens arbetsplatser. Idag finns det allt för många anställda som inte tycker att de vågar säga vad de tycker. Senast var det kommunens sjuksköterskor som framförde den åsikten. En konkret uppföljning måste ske på kommunens arbetsplatser där man verkligen lyfter fram de anställdas yttrandefrihet utan risk för repressalier från arbetsgivaren.

Ett alternativ
Jag har sagt det tidigare och kan säga det igen. Mönsterås är en härlig plats på jorden och Roland Åkesson har på det stora hela skött sig bra som kommunalråd (bristerna ovan till trots). Men efter 25 år vid makten skulle Mönsterås må bra av en förnyelse. Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti är för dig som vill förnya Mönsterås men som inte känner dig hemma hos Socialdemokraternas eller Vänsterns ”bestämma över huvudet”-politik. Jag hoppas på ditt förtroende i höstens kommunala val.

Nästa gång skall jag presentera ett budgetförslag. Det ska man ju om man är seriös.

1 kommentar:

Eje Wadebro sa...

Jonny du är välkommen till fullmäktige du kan kanske ana vad det finns att göra för att slippa det politiska trixande allt från dumpa andras motioner till skapa en fel bild av kommunen.
Som du är inne på när man går in på Sverigerankningar ligger vi inte så bra till. Tex när det gäller företagsklimatet så har kommunen ramlat ner medan Roland låtsas att det är en framgång.
Jag tror centern är desperata just nu.