25 juli 2010

GIF spelade träningsmatch mot Läckeby

I fredags spelade GIF en träningsmatch mot Läckeby - ett duktigt lag som GIF av tradition har svårt för och kanske därför passar bra som träningsmotstånd. Jag var inte själv på plats, men Idris var vänlig att redogöra för matchen.

GIF saknade några spelare från den ordinarie startelvan pga sjukdom och ställde upp med en nykomponerad backlinje som inte hade haft möjligheter att spela ihop sig. En av spelarna hade dessutom inte spelat match på över ett år.

Efter första halvlek låg GIF under med 0-2. I andra halvlek började GIF komma igång och spelade upp sig. 1-2 kom efter en hörna där Idris fick bollen av Marre. Idris tog sig förbi motståndarna och sköt ett skott som letade sig in i bortre krysset.
Några minuter senare kom kvitteringen. Det var Marre som fick bollen i straffområdet och gjorde mål.

På slutet lyckades dock Läckeby göra ytterligare två mål efter markeringsmissar. GIF fick dessutom spela med en man mindre på slutet sedan Wesslund tvingades utgå pga skada och GIF saknade avbytare.

Det är förstås svårt att kommentera en match som jag inte har sett, i synnerhet som jag tycker spelet är mer intressant än resultatet i träningsmatcher. Men det råder väl ingen tvekan om att GIF är beroende av en samspelt backlinje. GIF tillhör ju de lag som i seriespelet släppt in minst mål. Därför tycker jag inte resultatet är särskilt alarmerande. När flera spelare var borta så var det bra att dessa fick en chans att spela ihop sig lite mer. Och så får man ju vara glad att Idris och Marre nätade. Det stärker förstås självförtroendet inför mer viktiga drabbningar framöver.

Sedan får vi väl hoppas att Wesslunds skada inte är allvarlig, utan att han är tillbaka när seriespelet drar igång i början av augusti.