26 augusti 2010

Centeralliansen tiger = debatten vunnen

Inget svar = debatten vunnen
Det har nu gått över en vecka sedan jag hade en debattartikel inför valet på Barometern/OT-debatt (finns som längre valtal här) Där identifierade jag några problem i Mönsterås, samt kom med konkreta förslag på åtgärder. I artikeln nämndes särskilt Centerpartiet och kommunalrådet Roland Åkesson som huvudansvariga för den politik som orsakat problemen inom skola och äldreomsorg, samt utvecklingen på Oknö. Ännu har ingen från Alliansen bemödat sig om att besvara artikeln. Och så länge de inte gör det, så anser jag mig ha vunnit debatten.

Alliansen teg - de röd-gröna svarade
Jag hoppas verkligen att det kommer en replik, men Barometern/OT brukar inte vilja ha för lång tid mellan artiklarna i en debatt, så tillåt mig tvivla. Överhuvutaget så har jag märkt en stor skillnad mellan blocken i bemötandet gentemot mitt nya parti sedan det bildades. När det var nybildat skickade jag ut ett mejl till alla partier i Mönsterås där jag på ett trevlig sätt presenterade mig och Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti. S, V och Mp svarade trevligt. Inget av Alliansens partier svarade (även om jag har haft visst meningsutbyte med Eric Dicksson som är en trevlig moderat).

Att osynliggöra är en härskarteknik
Att osynliggöra en politisk motståndare är en medveten härskarteknik. Ingen skall tro något annat. Tystnad är makt. Nonchalant maktutövning.

Inga kommentarer: