27 augusti 2010

Hur är det egentligen med sammanhållningen inom Alliansen i Mönsterås?

Hur står det egentligen till med sammanhållningen inom Alliansen i Mönsterås. Frågan är högst befogad sedan både en ledande moderat och en ledande folkpartist uttryckt kritik mot Centerpartiet och kommunalrådet Roland Åkesson - dessutom under pågående valrörelse.

Först ut var Eric Dicksson från Moderaterna som i Östran den 16 juni skriver om en död debatt i Mönsterås, samt ställer sig frågan om vi verkligen har demokrati i Mönsterås när vi har haft samma kommunalråd i 25 år. Efter det utspelet har Eric inte skrivit så mycket på sin valblogg. Han har väl inte blivit tagen i örat av sina äldre partikamrater?

Sedan var det Folkpartiets Bill Björklund som, även han i Östran den 16 augusti, påtalade att det är Roland som får credit för allting, även när hela Alliansen arbetat fram ett förslag.

När alliansvänner uttalar sig på det här sättet under pågående valrörelse, så tyder det på att samarbetet inte löper helt friktionsfritt, utan att det finns ett missnöje i alla läger.

Kristdemokraterna har väl inte klagat i tidningen, men där har vi ju en partiövergång som borde vara lite känslig - ur-kristdemokraten Torsten Pålsson bytte inför årets val till Centerpartiet, och vägrar att offentligt tala om varför.

Inga kommentarer: