2 september 2010

Glödande derby väntar mot Långemåla – försnack och tips inför omgång 19 i division 5 nordöstra

Damlaget vann
Först vill jag rapportera att Mönsterås GIFs damlag vann sin förra match borta mot IFK Kalmar C med 4-0. Imponerande. Damerna ligger femma i tabellen och har just nu 9 poäng ner till nedflyttningsplats. Återstår gör 4 matcher mot på pappret ganska så beskedligt motstånd. Det ser ut som om damerna skulle klara sig kvar i fyran med goda chanser att knipa en stabil mittenplacering. Vinst hemma mot Bodabruk på söndag och kontraktet är i praktiken i hamn. Nu över till herrarna.

Hej då, Vimmerby!
I förra omgången så vann FC Vimmerby som väntat seriefinalen mot Långemåla. Det ska bli skönt att slippa Vimmerby nästa säsong. Intet ont om spelarna i laget, men rent principiellt är det ledsamt när man får blanda spelare från division 2 och 5 i samma lag. Förhoppningsvis ses vi inte förrän GIF har nått fyran 2012. Men då kanske ni är i elitfyran.

Kan bli strid om kvalplatsen
Långemåla bör dock knipa den direkta kvalplatsen såvida man inte förlorar två av sina återstående matcher samtidigt som Fågelfors vinner alla sina. Man vet aldrig. Långemåla har exempelvis kvar derbyt mot Mönsterås, en säker seger på pappret, men derbyn är alltid ovissa, och ett Hjorted/Totebo i form. Fågelfors har ett något enklare motstånd.

8 lag blev 6
Annars är det kring den nedre kvalplatsen som kampen står. Av de 8 lag som tidigare låg i riskzonen, så verkar Ariel nu ligga på säker mark med 13 poäng ner till Ankarsrum som max kan ta 12 poäng till. Även BOIF skulle jag tro kan känna sig säkra 11 poäng före Ankarsrum, även om man skulle förlora alla återstående matcher. Återstår 6 lag som får fortsätta vara nervösa.

Mönsterås ligger 8 poäng före Ankarsrum, men har en match mer spelad än de andra och är i usel form. GIF skulle behöva en seger till för att kunna känna sig helt säkra. Återstår Långemåla, Ariel och IK Tuna Södra.

Hjorted/Totebo ligger 7 poäng före Ankarsrum. Här väntar snart derby mellan dessa lag. En vinst där för H/T och många andra lag blir nog glada. Tyckte att H/T spelade utmärkt fotboll senast mot GIF och bör besegra Ankarsrum, men läste att spelare i H/T skall se Sverige spela landslagsmatch på Råsunda istället. Det kan väl inte stämma?! Tala om nyckelmatch som kan få konsekvenser för många lag.

Rödsle ligger 6 poäng före Ankarsrum.och borde väl kunna fixa kontraktet i någon av de två kommande matcherna mot BOIF och Ankarsrum, men helt säkert är det absolut inte.

IK Tuna Södra ligger 5 poäng före Ankarsrum och har ett mycket tufft program – ett desperat Överum borta, Vimmerby, Mönsterås, Långemåla. En seger till kan räcka om andra resultat går deras väg.

Ankarsrum förlorade den så viktiga matchen mot BOIF och har 5 poäng upp till säker mark. Spelet verkar bara fungera vissa matcher. Nästa match mot Hjorted/Totebo kan nog bli helt avgörande.

Överum har 5 poäng upp till kvalplatsen, så rent teoretiskt finns chansen än. Seger mot IK Tuna i nästa match, samtidigt som Ankarsrum förlorar, så är det nerv.

Långemåla väntar i glödhett derby
För Mönsterås väntar en av årets kanske hetaste matcher – derby hemma mot Långemåla. En riktig fotbollsfest! När lagen möttes senast vann Långemåla med 2-0, men GIF gjorde en av säsongens bästa matcher och spelade väl så bra som Långemåla som gjorde avgörande 2-0 först i slutsekunderna. Så även om Långemåla är givna favoriter för de flesta, så är ju klyschan sann – i ett derby kan vad som helst hända. Och GIF är starka på IP. Och nog vore det en fjäder i hatten att besegra Långemåla. Tror inte det behövs någon extra tändvätska inför den här matchen! Men om det behövs så kan jag ju informera att någon nyligen påstod att GIF just nu är seriens sämsta lag. Dags att bevisa motsatsen. Jag tror faktiskt att GIF förmår överraska alla och vinner med 2-1.

Tips omgång 19
Tyvärr fick jag bara 3 rätt i förra omgången av ”Professorns” tips, även om jag prickade in två rätta målresultat. Nog borde det gå bättre denna gång kan man tycka. Rent logiskt.

Ankarsrum – Hjorted/Totebo 2- 4
Helt oviss match. Tror dock att Hjorted/Totebo är ett bättre lag och vinner, med viss reservation för att några spelare i H/T kanske befinner sig på Råsunda istället för på Bruksliden.

Rödsle – BOIF 2-1
BOIF har i praktiken redan säkrat kontraktet. Rödsle bör vara mer motiverade och vinner därför hemma.

Överum – IK Tuna Södra 2-1
Om det är någon match som Överum bara ska vinna för att ta chansen så är det denna. Annars väntar garanterat sexan.

Mönsterås – Långemåla

Tyvärr lär det inte bli 9-3, men 2-1. På pappret en enkel match för Långemåla. Men inte vann Långemåla enkelt i våras. Spelmässigt var det en jämn match. Och derbyn är alltid ovissa. Tror Mönsterås överraskar och vinner det här.

Vimmerby – Ariel 4-0
Vimmerby vinner förstås. Kanske nöjer man sig med 4-0 nu när seriesegern verkar så gott som klar.

Inga kommentarer: