19 september 2010

Kommunkansliet – Centerpartiets bästa valarbetare

KD-politiker uppmärksammade fastbindning inom äldreomsorgen
Vi är nog många som tycker att kommunkansliets tjänstemän i Mönsterås i mycket har blivit språkrör för Centerpartiet. I fredags bekräftades detta mycket tydligt.
Då skrev Barometern/OT om en person som brukar bindas fast på ett av kommunens äldreboenden. Kristdemokraten Chatrine Pålsson Ahlgren hade kontaktat media om detta. Givetvis kan man påstå att Chatrine gjorde ett politiskt utspel kring detta. Hon är förstås en slipad politiker som här visade prov på timing inför valet. Ändå kan man inte ta ifrån henne ett genuint engagemang för de äldre.

Kommunkansliet - Centerpartiets bästa valarbetare
Centerpartiet verkar hur som helst ha fått panik när detta kom i tidningarna så kort tid före valet. Centerpartiet är ju som vi alla vet måna om den perfekta bilden utåt. Och Socialnämnden har förstås en Centerpartist som ordförande. Nu tog det bara några timmar innan man på kommunens hemsida kunde läsa en förklaring/bortförklaring till skandalen på äldreboendet. En av personerna bakom förtydligandet är kommunkansliets topptjänsteman Birgitha Lindgren (mycket trevlig och kompetent i övrigt). Detta är förstås ett försök av Centerpartiet att avpolitisera frågan. Men ingen kan väl på allvar tro att hon har tänkt ut detta själv. Inte är hon expert på äldreomsorgsfrågor. Hon måste ha fått mycket kraftiga direktiv med kort varsel. Från vem? Från Centerpartiets ordförande i Socialnämnden? Drog till och med Roland Åkesson i trådarna? Frågorna är många. En sak är dock säker. Kommunkansliet framstod här plötsligt som Centerpartiets bästa valarbetare. Annars hade det här förstås kunnat vänta tills på måndag.

Enligt min mening är detta ett högst anmärkningsvärt förfarande.

5 kommentarer:

Eje Wadebro sa...

Birgihta Lindgren är duktig när det gäller sitt jobb på kansliet. Men hon är också tidigare centerpartist och är ett exempel på det jag nämnt tidigare hur förvaltningarna infiltreras med centersympatisörer. Samtidigt så är den person vid sådana här kritiska tillfällen osynlig nämnligen Åkesson som har huvudansvaret. Varför inte gå ut och visa ledarskap och tala om hur man ska hantera problemen.

Jonny sa...

Jag blev lite förvånad, för precis som du skriver så är Birgitha duktig och tillmötesgående i övrigt.

Anonym sa...

Det är en förutsättning för att få någon form av högre position inom kommunen. Alla är handplockade och tror inte Roland att de kommer springa hans ärenden så är de inte aktuella för jobbet. Det trodde jag alla visste?!

Vissa sitter så långt upp i r-ven på Roland så de går inte dra ut dom. Så ser "demokratin" ut i Mönsterås. Har själv blivit uppmanad att vara tyst i flera frågor, när jag arbetade och ifrågasatte vissa beslut/ärenden i Kommunen.

Jonny sa...

Jo, men just B Lindgren har jag alltid betraktat som undantaget.

Anonym sa...

Där kan jag hålla med dig. Lindgren har alltid varit bättre på detta, och tagit vissa beslut själv, utan att knacka på dörren snett mitt emot...

Men det kanske var den sista att sålla in sig i ledet, hoppas inte.