9 september 2010

MDT föreslår - Stärk den kommunala kontrollen av Mönsterås Bostäder

Mönsterås Bostäder är ett kommunalt bolag
Mönsterås Bostäder är trots att det drivs som ett aktiebolag faktiskt ett kommunalt bolag. I styrelsen sitter politiker. VD:n är dock opolitisk.

Bolaget sköts illa - missnöje under flera år
Nu vet ju alla vi som hyr av Mönsterås Bostäder att bolaget sköts illa. Och då avser jag inte vaktmästarna som sköter sitt jobb. Nej, jag avser bolagets ledning. I juli hade man 93 outhyrda lägenheter. Bara i Mölstadområdet hade man en vakansnivå på 28%! I Åsevad var 19% av lägenheterna lediga och i Fliseryd 18%. Vidare sköts renoveringar illa. Hyrorna är i vissa kvarter orimligt höga. I hamnområdet är det svårt att höra radio. Under flera år har det pyst ett stort missnöje mot bolagets ledning bland hyresgästerna. Åren har gått, men styrelsen gör ingenting för att ta itu med problemen.

Nu måste kommuninvånarna få inflytande via fullmäktige
Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti anser att Mönsterås Bostäder nu bör bli en fråga för fullmäktige. Det kan inte fortsätta så här med en passiv styrelse och en VD som under flera år har misslyckats att få ordning på bolaget och som saknar många hyresgästers förtroende. Mönsterås Bostäder måste åter igen bli hyresgästernas bostadsbolag, inte som idag, en motståndare.

Inga kommentarer: