4 september 2010

Möte med en rasist och vikten av religionsfrihet

"Släng ut alla muslimer"
- Släng ut alla muslimer. Det här är vårt land. De borde inte få bygga några moskéer. Vi är ett kristet land.

Ja, så lät det när jag idag fick en pratstund med en rasist eller i alla fall en starkt invandrarfientlig person. Nu ser du kanske en rakad kaxig grabb framför dig. Men nä, en sådan typ hade jag avfärdat direkt. Rasisten var en kvinna i 60-årsåldern.

Kristen, socialdemokrat och rasist
Kvinnan var mycket tydlig med sina åsikter och skämdes inte ett dugg. Kvinnan är dessutom medlem i Pingstkyrkan i Mönsterås och kallar sig kristen, även om Pingstkyrkan givetvis helt tar avstånd från den typen av idéer.

Jag försökte för det första påtala att vi har religionsfrihet i Sverige och att alla svenska medborgare har rätt att inte bara tro vad de vill, utan också uttrycka sin tro offentligt och i för dem lämpliga byggnader. Vidare försökte jag påtala det direkt okristliga i att uttala sig så aggressivt om medmänniskor som har en annan tro. Jag nämnde också att ungefär 5% av svenskarna är kristna och att det därför torde vara svårt att kalla Sverige för ett kristet land. Men nej, inget bet på den hatiska damen. Till slut informerade jag henne om att det förstås finns partier som delar hennes åsikter, men fick då veta att hon minsann var Socialdemokrat. (Självklart står inte heller Socialdemokraterna för kvinnans idéer).

Religionsfriheten
Jag tillhör själv den kristna minoriteten och har ibland åsikter och synpunkter på andra religioner och inser förstås att det finns många komplikationer i ett mångkulturellt samhälle. För den skull behöver man ju inte vara oförskämd mot andra. Man har förstås all rätt att framföra kritiska synpunkter på olika inslag i såväl islam som kristendom om man så önskar. Men religionsfriheten är något vi ska vara väldigt rädda om. Och när folk börja prata om att slänga ut alla som inte tycker och tror som man själv gör – ja då blir jag rädd. Tyvärr finns rasisterna där man minst av allt kunde förvänta sig att finna dom.

Jag försäkrar härmed att en röst på Mönsterås Demokratiska Trygghetsparti är en röst på religionsfriheten även i lokalsamhället.

11 kommentarer:

Eje Wadebro sa...

Islamfober eller islamhatare är ofta personer som har ofta en primitiv känsla och ett behov en fiende, någon annan. Man skapar aggresioner som nästan alltid leder till konflikter som ett mått på att man mår bra.
Det märkliga är att ingen uppmärksammar den organiserade brottsligheten som har ökat med internationaliseringen i Sverige.
Tyvärr och alltför ofta finns ett samband mellan rasism och kriminalitet. De flesta rasisterna saknar kunskaper i genetik för de skulle i såfall inse att olika personers egenskaper varierar mer inom varje "ras" än mellan "raserna". Slutsats är att ändra fokus till det som är farligt nämligen den organiserade brottsligheten.

Jonny sa...

Det har ibland slarvats med uttrycket "rasist", men här fick jag den bestämda uppfattningen att det fanns en stark rasistisk dimension med.

Anonym sa...

Det slarvas med mycket, och vissa saker/personer som kallas rasistiska/rasister borde kallas "Sverigevänner!" Givetvis inte alla företeelser, det medges! Alla grova brottslingar borde utvisas, även de med svensk bakgrund, det finns visst sådana också av statistiken att döma. Rekommenderas att ETT land tar hand om brottsligheten, och så kommer att ske i framtiden får vi hoppas! Observera att utvisningarna i detta fall gäller brottslingar, inte människor! Utseendemässigt har de ju vissa likheter, det gör det hela svårare!

Anonym sa...

Oj,Oj! Nu rättar jag mig själv! I stället för detta :"Alla grova brottslingar borde utvisas, ..." skall det stå :"Alla som utövar/ har utövat grov brottslighet borde utvisas..."
(Med "grova brottslingar" menas/avses givetvis storväxta kriminella varelser, och detta kan misstolkas, ty jag har själv iakttagit tämligen spinkiga personer vilka begått brott av utvisningskvalificerande art, och godtagit det felaktiga uttrycket såsom varande svenska.)

Jonny sa...

Hur kan man utvisa svenska medborgare? Vart?

Anonym sa...

Igen! Nej, just nu är det en omöjlighet! Men visst är det en rättvisesak? Något tidigare nämndes det att någon (många?) ville utvisa utrikiska brottslingar, och det är bra, men bättre är att alla sig åt grov brottslighet ägnande varelser utvisas, såväl svenska som importerade. EU kommer säkert att i framtiden få något av medlemsländerna att ställa upp och ta hand om alla fångar av en viss art, och troligen (vilken framtidsvision) kommer detta att ske genom budgivning. Men detta kommer som sagt att bli en framtidsfråga, till dess borde varje land tvingas att ta hand om sin egen brottslighet, det innebär att importerade kriminellas vård/korrektion ska betalas av de länder varifrån de än kommer. Givetvis är detta ett FÖRSLAG, inte ett debattinlägg.

Andreas sa...

Anonym: Visst är det väl så att i likhet med detta förslag så skulle ju även Folkpartiets förslag om språktester sålla agnarna från vetet.
Det bästa med de båda förslagen vore väl då att rasister snart skulle vara ett minne blott i Sverige. (Baserat på en högst lekmannamässig bedömning av språkbruk bland de som kommenterar blogginlägg på bl.a. SD M-ås blogg((en för övrigt MYCKET välskriven blogg med många lättförstådda bilder). För att inte tala om SvP, som hade varit på besök på Mönsteråsgymnasiet - rätta mig gärna om jag har fel, men har vi inte en ormtjusande smugglare bland "höjdarna" där?) Och båda förslagen måste väl gälla alla?

Jonny & Övriga: Det är just den formen av rasism jag tror är farligast - av den sorten du stött på. Det är den som skapar de riktiga klyftorna mellan nya invandrare och de som redan är integrerade. (För är vi inte alla invandrare från början, vart ska vi dra gränsen?) Hon kvinnan i Pingstkyrkan kanske inte har möjligheterna att praktiskt använda sina åsikter för att öka på segregationen, men det finns många andra.

Jag betraktar mig själv som svensk, fast med utländskt (eller hette det utrikiskt...hmmm) påbrå. Min morfar var svensk - och rasist. Inte så att det märktes direkt, men kände man honom visste man det. Det kunde vara historier om somaliska flyktingar som brutit upp parketten i vardagsrummet för att odla potatis - på fullaste allvar! Hur som helst - han hade ett eget företag, ganska stort, ca 50 anställda i början av 90-talet. Gissa hur många invandrare som arbetade där.

Vi måste ändå komma ihåg att när det kommer till fundamentalistiska islamister (de vi kanske borde vara rädda för, inte muslimer) är de i minoritet i förhållande till de 1,5 miljarder muslimer som vandrar på jorden idag. Likaså de rasister vi idag tvingas se på tv i debatter & nyheter. Här borde media ta ansvar och inte ge
dem sändningstid, de är ju inte ens ett riksdagsparti!

Jag tror vi alla hade gjort bäst i att sluta ägna tid & uppmärksamhet åt dessa åsikter. Nu är det för sent, tyvärr.

Ni får ursäkta, men likt Schyman tappar man ibland fattningen och måste utbrista något i stil med: "Du är så okunnig att det är ganska genant att prata med dig om de här frågorna. Du har ett kunskapsförakt som jag tycker är pinsamt"

Amy i Grindhult. sa...

Anonym? Vart har Du tagit vägen? Du fick visst ingen kommentar till ditt förslag att centalisera fångvården! Det var väl om det ditt inlägg handlade? Inte nämnde du rasism heller, du ville ju utvisa alla kvalificerade, så har i alla fall jag fattat det- Gott om kringgående rörelser finns det visst i förra inlägget, och det var väl det som kallades "gårdfarihandel" förr?

Bert sa...

Religionsfriheten måste inskränkas radikalt. Religion ska enbart få vara något privat och eget, något som den enskilde individen bär inom sig och utövar i det tysta, i hemmet eller på bakgården.
Samhället i övrigt ska vara totalt kliniskt rent/fritt från religiöst dravel.
All mission och förkunnelse ska kriminaliseras och straffas hårt.

Ett bra exp på att religionen har fått rent absurda rättigheter i Sverige visades i kvällen "AGENDA" på SVT2. Ett 20-tal muslimska Uzbeker som av någon märklig anledning fått PUT efter det att de har trängt sig in i Sverige och bosatt sig i Strömsund, har krävt och fått gehör för hos skolans rektor och lärare samt den från Finland importerade och knappt svenskspråkiga DO:n att kvinnor och män måste sitta åtskilda och avskärmade från varandra under SFI-lektionerna.
Hur FAN kan något sådant överhuvudtaget få förekomma i dagens Sverige, jo, knäppgökarna i riksdag och regering har helt kapitulerat för den nya statsreligionen islam och dess fanatiska utövare.
Att andra SFI-elever med andra religiösa hemvister eller inga alls samtidigt blev grovt kränkta av att tvingas till att underkasta sig galna muslimska kvinnoförnedrande shariaregler/lagar var för den från Finland importerade DO:n av ingen som helst betydelse.
Skicka tillbaka både uzbeker och den från Finland importerade DO:n till sina respektive hemländer omedelbart.
Inte fan ska DO-ämbetet i Sverige vara besatt av en finsk sverigehatande surkärring - nej fy för fan!

Anonym sa...

I Anonyms inlägg finns inget av rasism, bara jämställdhet. Men jag är säkert enligt fru Schyman så okunnig att det är genant att prata med mig om de här frågorna. Och mitt kunskapsförakt är förstås pinsamt. Men faktiska siffror och statistik klarar jag, även om den kommer att anses missvisande. Visst är svenskar klart underrepresenterade i statistik om grov brottslighet, men vi kan väl inkvotera?

Amy i Grindhult sa...

Det blev av misstag så att jag skrev förra inlägget under signaturen Anonym, men så här ska det vara : Amy i Grindhult. Jag har inte förstått hur man tar bort sina inlägg.


I Anonyms inlägg finns inget av rasism, bara jämställdhet. Men jag är säkert enligt fru Schyman så okunnig att det är genant att prata med mig om de här frågorna. Och mitt kunskapsförakt är förstås pinsamt. Men faktiska siffror och statistik klarar jag, även om den kommer att anses missvisande. Visst är svenskar klart underrepresenterade i statistik om grov brottslighet, men vi kan väl inkvotera?