17 oktober 2010

Diverse familjebilder 1960- och 1970-tal


Foto från 1972. Vi bodde då på Torget 8:as övervåning. Jag var här 5 år och iklädd en anskrämlig blå väst som dessutom var utsmyckad med ett skärp. Det mest förvånande är att jag syntes vara på gott humör, då jag bar det jag fasade mest av allt - de beiga gabardinbyxorna. I bakgrunden syns familjens stolthet - den gamla 60-talstv-n. Bakom den syns de gröna tidstypiska gardinerna. Under TV-n ligger kartongen till den fantastiska Märklinbilbanan som skymtar längst nere till vänster. Längst till höger skymtar en fåtölj som numera återfinns i mitt bibliotek.


Samma lägenhet drygt ett år senare. TV-n har bytt plats och blivit uppdaterad till en mer modern 1970-talsmodell av märket Blaupunkt. Min egen klädsel och utstyrsel får tala för sig själv.


Här ser vi mig tillsammans med kusinen Kjell. Av någon förunderlig anledning har Kjell samma tröja som jag hade på fotot ovan. Annars är det ju Kjell som är oslagbart tuffast här. Den minen tillsammans med gula solglasögon och svart hatt kräver viss talang. Själv lyckas jag sikta med pistol samtidigt som jag håller en liten krukväxt av kartong/plast i andra handen.


Min mor håller ordning på den nya bokhyllan. 1960-talets mitt eller slut.




















Min far vid samma bokhylla några år senare. Det har nu blivit ytterligare några böcker. Rittavlan antyder att även jag har anlänt till familjen.


Min mormor och morfar.


Diskstök i mormors kök i Mjölerum. Till vänster, min mor. I mitten, min morbror Kjell. Till höger moster Lisa.

Inga kommentarer: