16 oktober 2010

ÖS-elvans final på IP


ÖS-elvans final avgjordes idag på IP med många bra spelare från hela länet.

ÖS-elvans final för hela familjen
I ett strålande höstväder var det idag dags för årets ÖS-elvamatch. Några av de spelare som under säsongen blivit valda till ÖS-elvan hade delats upp i ett nordligt och ett sydligt lag. Barnen kunde roa sig med ponnyridning, gratis glass och studier av brandbilar. Ganska många människor hade tagit sig till IP för att se den klassiska drabbningen. Invigningstalet hölls av kommunalrådet Roland Åkesson som nämnde kommunens fyra fotbollsföreningar, samtidigt som han särskilt lyfte fram flick- och damfotbollen. Det kunde han gott göra. Det är en styrka för en förening att ha både dam- och herrfotboll.

3 x Eliassi
Själva matchen drog igång och Mönsterås GIF bidrog med tre spelare till det nordliga laget – Jamal, Ako och Idris, alla med Eliassi i efternamn. Alla klarade sig bra. Ako gjorde flera fina framspelningar, Jamals rutin kom till sin fulla rätt och Idris visade prov på fint spelsinne när han fick boll.

Straffar fick avgöra
Själva matchen var förstås av vänskapskaraktär och ingen brydde sig väl om hur den slutade. Men det var kul att se spelare från hela länet. Stundtals var det riktigt underhållande. Det röda sydlaget började bäst, men det blåa nordlaget tog ganska snabbt över matchen. I andra halvlek fick Idris komma in och han låg bakom mycket av det som ledde fram till att nordlaget tog ledningen med 1-0. Därefter jämnade spelet ut sig och på slutet tog de röda över lite igen, vilket gav resultat i en kvittering. 1-1 efter full tid betydde straffar och där var sydlaget något starkare.

För egen del tog jag paus från seriöst rapporterande och slängde bara iväg några bilder på måfå. Kändes skönt att slippa block och penna en match. Måste ladda batterierna lite nu inför nästa säsong. Jag tror jag bevakar en säsong till, men kommer då att utveckla statistiken bättre - assist, frisparkar, hörnor etc.


Kommunalråd Roland Åkesson (th) invigde.


Idris Eliassi snurar upp några spelare i det södra länslaget.

Kan väl förövrigt informera att jag nu vet vem som blir GIFs tränare nästa säsong, men att jag av vissa hänsyn inte publicerar detta än.

Jag säger också grattis till LÅngemåla IF som idag blev klara för division 4 nästa säsong!

Inga kommentarer: