16 december 2010

Mönsterås Bostäder glömde något - mörkar sitt eget ansvar

Faktorer utanför bostadsbolagets kontroll
I det senaste nyhetsbladet från Mönsterås Bostäder - Bostadsnytt - får vi en genomgång av orsakerna till varför man var tvungen att höja hyran och varför höjningen egentligen var för liten. Som vanligt ligger alla orsakerna utanför bostadsbolagets kontroll. Det handlar om räntehöjningar och prishöjningar av olika slag. Därefter skiftar man fokus till oss hyresgäster och så får vi veta att vi kan minska framtida hyreshöjningar om vi sköter oss bättre vad gäller sopsorteringar och energibesparingar.

De outhyrda lägenheterna
Ok, men känns det inte som om Mönsterås Bostäder glömde något? Jo men visst - sitt eget ansvar för alla outhyrda lägenheter som ju orsakar minskade hyresintäkter på miljonbelopp. Ett exempel är Mölstad där ca 15-20 lägenheter stått tomma de senaste två åren, till största del beroende på bostadsbolagets schabbel i området. Det torde betyda förlorade hyresintäkter på drygt en miljon varje år. Och så tillkommer förstås outhyrda lägenheter som kan finnas i andra områden. Men om detta tiger man. Och nu har man ju dessutom hemligstämplat uppgifterna om outhyrda lägenheter.

Det känns inte hederligt när Mönsterås Bostäder bara anger faktorer som ligger utanför den egna kontrollen, när en stor del av de ekonomiska problemen är självförvållade. När ska man ta ansvar för detta istället för att mörka och hemligstämpla.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller helt och hållet med dig!
Och det är galet att dom hemlighetsstämplat dessa uppgifter.

Vad tycker du om kommunens förslag att göra Solhem till skola och ha ungdomsgård på Parkskolan istället? Skulle vara intressant med ett blogginlägg om detta.
Med anledning av:
http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/unga-rasar-mot-solhemsplaner(2213024).gm

och

http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/ny-forskoleavdelning-kan-oppnas-i-monsteras(2217382).gm