3 mars 2011

Premiärnerver III – Ska IFK Kåremo etablera sig i femman? Inför division 5 sydöstra 2011

IFK Kåremo
Det är hög tid att fortsätta kartläggningen av GIFs motståndare i division 5 sydöstra. Tidigare har Böda/Högby och Glömminge IF presenterats. Idag är det dags för IFK Kåremo som residerar mitt på landsbygden mellan Mönsterås och Kalmar.

IFK Kåremo i blå-vit dräkt bildades 1945 och har sedan 1952 spelat på idrottsplatsen Ekeberg som ligger ett par kilometer från Kåremo på vägen mot Pataholm. Kåremo har ytterst sällan lämnat division 6, men på 1990-talet var man uppe och vände i femman en gång. Många trodde nog att historien skulle upprepa sig när Kåremo något överraskande återvände till femman 2010. Men Kåremo tog en stabil femteplats. Faktum är att Kåremo gjorde näst flest mål i hela serien. Man kan utan överdrift hävda att Kåremo just nu upplever en sällsynt framgångsrik period. Frågan är om laget i år skall lyckas etablera sig i femman eller om förra säsongen var ett undantag.


IFK Kåremo har sin hemmaplan på Ekeberg några kilometer söder om Mönsterås kommungräns.







Försäsongen
IFK Kåremos hemsida nämner inget om nyförvärv eller spelarförluster. Däremot har man hunnit med ett par träningsmatcher mot kommande seriekonkurrenter. I den första matchen besegrades Ängö med 3-2. I den senaste matchen blev det förlust mot Böda/Högby med 0-3, men enligt uppgift var Kåremo det bättre laget i 65 minuter. Det är för tidig på säsongen för att dra några slutsatser av resultaten, men att besegra Ängö imponerar.

Inbördes möten
Matcherna mot Kåremo får väl nästan räknas som derby. Förvisso inte på samma nivå som drabbningarna mot Blomstermåla, men Kåremo ligger trots allt bara några kilometer söder om kommungränsen. GIF har av någon anledning haft svårt för Kåremo de senaste åren. Förra året blev det förlust i Smålandscupen med 1-3, och 2009 förlorade GIF en träningsmatch med 3-4.

IFK Kåremos placeringar de senaste åren
2010 – 5:a i div 5 sydöstra.
2009 – 2:a i div 6 Kalmar. Kvalade sig upp.
2008 – 5:a av 8 lag i div 6 Kalmar.
2007 – 3:a i div 6 Kalmar.
2006 – 5:a i div 6 Öland.
2005 – 8:a och näst sist i div 6 Öland.
2004 – 7:a i div 6 Nybro.
2003 – 6:a i div 6 Nybro.
2002 – 6:a i div 6 Kalmar.

Mitt preliminära tips: Kåremo är svårbedömt. Förra säsongen kunde man i ena matchen besegra ett topplag för att i nästa match förlora mot seriejumbon. Kanske kan man bli ett mittenlag, men i normala fall så ska ett lag av den här kalibern få det svårt i femman i långa loppet. Jag gissar därför på nedre halvan, men med en liten oro i kroppen att jag nog har fel.

Inga kommentarer: