28 april 2011

Lång härlig Ölandsresa väntar för GIF – Försnack och tips inför omgång 3 av division 5 sydöstra

Redovisning av omgång 2
På fredag och lördag spelas den tredje omgången av div 5 sydöstra, men låt oss börja med att summera den andra utspridda omgången där jag denna gång bara lyckades pricka in 3 rätt:

Mönsterås – Kåremo 2-1, SSG – Blomstermåla 1-1, Norra Tång – Böda/Högby 0-4, Mörbylånga – Rockneby 0-3, Ängö – Glömminge 4-2, Läckeby – Ljungbyholm 0-1.

Kommentar: Noterar att Rockneby har full pott efter två omgångar. Och jag som har tippat Rockneby sist i tabellen. Även Ljungbyholm har något överraskande 6 poäng. Ängö vann visserligen mot Glömminge, men låg under med 1-2 i halvtid. Nu över till veckans omgång.

Trevlig Ölandsresa
För Mönsterås blir det att åka till Öland för att möta Böda/Högby. Ölandsresorna är lite speciella har jag hört. Fastlandslagen har helt enkelt svårt att vinna där. Varför kan jag inte förstå. Jag skulle spela extra bra på Öland efter en underbar tur över bron och sedan några mils bedårande Ölandslandskap i sinnet. Och varför inte stanna upp och ta en kroppkaka eller två på vägen.

En varningsklocka
Men Böda/Högby är nog det bästa av Ölandslagen. Mot Norra Tång lär man ha kontrat in ett antal mål, även de perioder som Norra Tång hade mest boll. Och då bör det naturligtvis ringa en varningsklocka hos GIF.

För efter att ha sett GIF i två matcher kan man konstatera att GIF har haft mycket boll, samtidigt som man har varit ganska sårbara för kontringar. Här gäller det alltså att se upp. För Böda/Högby är uppenbarligen effektiva när de ställer om spelet.

Ett mönster
Det skulle inte förvåna mig om de flesta av GIF:s matcher får samma karaktär – GIF spelar tekniskt och har mycket boll, medan något mindre spelskickliga lag satsar på stark fysisk defensiv och snabba kontringar. Den senare metoden verkar kunna vara framgångsrik mot ”bättre” lag. Man kan förstås fråga sig vad det betyder för fotbollens trevlighetsfaktor om storvuxna fysiska lag med stark defensiv och kontringsspel hamnar högre upp i tabellen än spelskickliga lag. Jag är inte den som skall döma om det. Det faller förstås på de spelskickligas lott att lista ut hur man vinner även mot dessa lag.

GIF måste hur som helst göra en mycket bra match för att ha en chans mot Böda/Högby. I normala fall hade man nog kunnat vara ganska nöjd med en poäng, men efter premiärförlusten mot Ljungbyholm är en vinst det enda som gäller om man redan från början vill haka på toppen och slippa jaga. Och det skall väl gå vägen. GIF lär sig förstås av varje match man spelar och brukar ofta bli bättre i takt med att gräsmattorna blir grönare. Jag tror på vinst.

Tips omgång 3 (29-30 april)

Ljungbyholms GoIF – Mörbylånga GoIF 1-1
Kommentar: Mörbylånga verkar i alla fall bitvis ha spelat bättre än resultaten visar. Kanske kan man knipa en poäng mot Ljungbyholm som börjat säsongen överraskande starkt.

Norra Tångs BK – Ängö BK 0-3
Kommentar: Ängö bör vinna ganska enkelt om man inte underskattar Norra Tång.

Böda/Högby – Mönsterås GoIF 2-3
Kommentar: Svårtippat, men jag tror, något överraskande kanske, på många mål.

IFK Kåremo – Läckeby GoIF 0-1
Kommentar: Två lag som verkar ha svårt att göra mål. Tror trots allt att Läckeby tar sin första seger här.

Rockneby IK – SSG IF 1-2
Kommentar: Rockneby har som vanligt överraskat med två segrar, men här tror jag segerparaden tar stopp.

Blomstermåla IK – Glömminge IF 3-1
Kommentar: På hemmaplan bör Blomstermåla besegra Glömminge. Annars tror jag inte Blomstermåla blir något topplag i år.

Inga kommentarer: