16 maj 2011

Skadegörelse vid hembygdsparken igen

Förstörda bänkar i hembygdsparken.

Ny skadegörelse
Under flera års tid har det förekommit regelbunden skadegörelse vid Mönsterås hembygdspark. Jag har medvetet valt att inte skriva om det eftersom jag inte tycker snorvalparna förtjänar uppmärksamhet. Men eftersom både föräldrar och polis uppvisar en remarkabel tafatthet så ska jag göra ett undantag.
Sedan när blev det så jävla tufft att inrikta sina sabotage mot hembygdsparker? Är det fränt och modigt? Ger det extrapoäng bland kompisarna? Vad har hembygdsföreningen gjort för ont gentemot de här fega snorungarna som inte vågar komma hit på dagtid och förstöra? Är det tacken för att föreningen håller parken öppen för er kvällar och helger? Är det tacken för att föreningens medlemmar lägger ner hundratals timmar av gratisarbete för att ni skall ha något att njuta av?
Ni vågar inte se mig i ögonen
Kom hit dagtid när jag jobbar här om ni törs! Så ska vi prata lite. Men det vågar ni inte. NI VÅGAR INTE!
Det vanliga är ju att kriminella ungdomar ger sig på institutioner som de i sina förvrängda hjärnor anser har gjort dem något ont – skolor och polishus. Illa nog. Men hembygdsparker – man baxnar! Skäms! Kriminella är ni och vi får väl se hur tuffa ni är när ni åker fast. Polisen vet förstås vilka ni är och det är bara en tidsfråga innan ni hamnar där ni hör hemma.

2 kommentarer:

Mattias sa...

Bra skrivet! Man skall komma ihåg att den här typen är gärningar faktiskt är brott som kan ge fängelse eller böter, Brottsbalken 12:1-2. Som medlem i föreningen gör det mig extra arg. Det är inte okej att vandalisera på detta utstuderade sätt. Hoppas polisen, mot förmodan, hittar gärningsmännen.

Anders Pettersson sa...

Det finns numera bara ett fungerande sätt, och det är att ha övervakningskameror med inspelning. Håller i rätten! T.o.m. de föräldrar som alltid tar sin telning i försvar bleknar när de se ser vem som faktiskt gjort vad.