1 juli 2011

Statistik för Mönsteråsbloggen maj och juni + bokförsäljningen

Här kommer en förenklad statistik för Mönsteråsbloggen - maj och juni, samt senaste nytt om bokförsäljningen.


I maj fick Mönsteråsbloggen för första gången över 6000 besökare (6080). Sommarmånaderna är alltid sämre (folk har fått för sig att sommarstugan, djurparker och stranden är viktigare än Mönsteråsbloggen) och i juni hade bloggen 5240 besökare, vilket dock var bättre än juni förra året då bloggen hade 4 809 besökare. Jag är nöjd med junis resultat; särskilt mot bakgrund av att jag har trappat ner på skrivandet.

Inläggen fördelade sig på följande sätt:

Maj




Juni


Bokförsäljningen
Av den totala upplagan på 400 ex, har nu 362 blivit sålda sedan slutet av februari. Återstår alltså 38 böcker. Min målsättning har varit att få böckerna sålda i år, och det ser väl ut att lyckas. Någon ny upplaga utöver dessa 400 blir det dock inte eftersom försäljningen har lugnat ner sig lite och för närvarande ligger på ca 20 böcker per månad. Rent ekonomiskt så har jag klarat av att köpa in böckerna från förlaget, vilket känns skönt. Och försäljningen hittills täcker ungefär 4/5 av banklånet, så det kommer vid försäljningen av de sista att bli det nollsummespel jag eftersträvade.

Även om en upplaga på 400 böcker inte är unikt liten, så kan man nog ändå säga att den som har köpt boken har en bok som inom några månader lär vara ganska svårfångad. Målsättningen har dock hela tiden varit att sprida boken till så många som möjligt. Men råkar den bli en kultbok så gläder det mig förstås.

Inga kommentarer: