16 augusti 2011

GIF är som bäst i uppförsbacke - Försnack och tips inför omgång 15 av division 5 sydöstra

Redan på torsdag spelas den 15:e omgången av division 5 sydöstra, men först ska jag sammanfatta den fjortonde omgången som spelades färdig i går.

Mönsterås-Böda/Högby 1-2
Kommentar: Lagen hade var sin halvlek och det borde nog ha blivit delad poäng. Jag tippade 2-1 till Mönsterås.
Mörbylånga-Ljungbyholm 0-2
Kommentar: Väntad seger för Ljungbyholm. Jag tippade 1-2.

Läckeby-Kåremo 1-7
Kommentar: Här kom reaktionen på att jag efter Kåremos match mot Mönsterås menade att Kåremo spelade tråkigt och defensivt. Det fick Läckeby sota för. Jag tippade 1-1.
SSG-Rockneby 2-1
Kommentar: Exakt det resultat jag tippade.

Glömminge-Blomstermåla 0-2
Kommentar: Jag tippade seger för Blomstermåla, men 1-2.
Ängö-Norra Tång 4-2
Kommentar: Jag var inte så långt ifrån och tippade 4-1.

Totalt 4 rätt, varav 1 resultaträtt.
Omgång 15
Nu över till den 15 omgången som bjuder på flera högintressanta matcher. Ja, varje omgång är ju av stor vikt för hur den här serien kommer att sluta. En av omgångens mest intressanta matcher är toppmötet mellan Blomstermåla och Ängö. Om Blomstermåla vinner den matchen så har lagen som jagar där bakom chans att ta in poäng på Ängö och utmana om kvalplatsen.

GIF möter Norra Tång
För Mönsterås väntar bortamatch mot Norra Tång. Norra Tång har förlorat sju av de åtta senaste matcherna, men klarade 1-1 i vårens match mot GIF och är i sina bästa stunder kapabla att vinna mot vilket lag som helst i serien. Det är bara för GIF att åka ner och spela så gott man kan och hoppas att det räcker till seger. Och det ska det väl kunna göra. Vid vinst så håller man bottenlagen på behörigt avstånd och får lite arbetsro inför matchen mot Ängö. Förlust..och…ja, då är man indraget i bottenstriden.
Spelarförlust
Jag påstår att GIF:s höstsäsong i mycket kommer att bero på hur man mentalt hanterar de senaste motgångarna med två raka förluster och en spelarförlust. Viktor Niklasson har som bekant lämnat GIF för Långemåla i division 4. Jag kommer väl inte undan att kommentera det, så det är lika bra att få det avklarat.

1. Hur ska man se på att Niklasson lämnar mitt under pågående säsong? Tja, jag tror bara han hade lovat halva säsongen, så att det blev ett par extra matcher får man nog betrakta som bonus. Att Niklasson spelade för GIF överhuvudtaget var högst oväntat, så jag tar det inte så hårt. Han vill väl tillbaka uppåt i seriesystemet så fort han kan. Det ledsamma är kanske att det blev just Långemåla som ju inte är särskilt mycket bättre än GIF, men det verkar mer bero på Högsby än Niklasson. Men rent spontant så känns ju inte Långemåla som ett givet trappsteg uppåt. Men enligt tidningen ville han ju ha något att spela för, och kan han bidra till att rädda Långemåla kvar i fyran så må de vara hänt. Hans insats i GIF var klart godkänd i de flesta matcher.
2. Hur kommer Niklassons frånvaro att påverka GIF? GIF står inte och faller med en spelare, även om Niklasson förstås var viktig. Man får vända allt till något positivt och kanske kan det stärka laget nu när man måste prestera utan att Niklasson ska ha så mycket boll. Kanske kan det rent av bidra till att GIF varierar sitt spel mer nu när inte 95% av bollarna går via Niklasson. Och så får vi väl hoppas att kvarvarande GIF-spelare har så pass mycket hjärta för sitt lag att de i alla lägen anser att de har något att spela för. Nog om detta.

Tips omgång 15
Rockneby – Glömminge 1-2
Kommentar: Glömminge är tunga att möta och rullar boll fint. Rockneby är svårbedömda, men räcker nog inte riktigt till här.

Ljungbyholm – SSG 1-1
Kommentar: Två ganska bra lag som rimligtvis delar på poängen.
Kåremo – Mörbylånga 2-1
Kommentar: Kåremo har börjat hösten utmärkt med två raka segrar. Här tar man den tredje. Mörbylångas vändning verkar inte komma i år.

Böda/Högby – Läckeby 3-0
Kommentar: Jag har förutspått att Böda/Högby kommer att göra en bra höst och Läckeby kan knappast ändra på det.
Norra Tång – Mönsterås 1-3
Kommentar: GIF med två raka förluster och förlust av spelare – GIF är som bäst i uppförsbacke.

Blomstermåla – Ängö 2-2
Kommentar: Jag vidhåller att Ängö är det bästa lag jag har sett i serien i år. Tror man kniper en poäng mot BIK.

Inga kommentarer: