7 augusti 2011

Halvderby mot Kåremo - Försnack och tips inför omgång 13 av division 5 sydöstra

Dramatik i sydöstra femman
Andra halvan av sydöstra femman ser ut att kunna bli dramatisk. Efter Blomstermåla i topp så är serien nämligen ganska jämn. Dels ser det ut att kunna bli en spännande kamp om andraplatsen som innebär kvalplats. Dels är det jämnt i botten och ytterst få lag kan redan känna sig säkra. Därför är det av största vikt att sätta avtryck direkt nu när allt börjar igen. Många lag kan vara nytända och det gäller att visa var i serien man hör hemma.

Äntligen dags
Imorgon är det äntligen dags för seriematch igen med de fyra återstående matcherna från den 13:e omgången. Tidigare har Blomstermåla besegrat SSG med 3-2 och Böda/Högby betvingat Norra Tång med 3-1.
Frågan är om det har hänt något i lagen under sommaren. Lagens hemsidor ger inga som helst besked, vilket inte nödvändigtvis säger så mycket eftersom bara vissa lag förmedlar nyheter om truppen.

GIF mot Kåremo
I en av matcherna möts två lag som båda vann sina senaste matcher med 6-0. Jag åsyftar förstås GIF som häromveckan utklassade Fliseryd (div 6) med 6-0 i cupen i Påskallavik, och IFK Kåremo som nyligen vann en träningsmatch mot division 6-laget Kosta med samma siffror. GIF har även besegrat Fliseryd med 6-2 och IF Stjärnan med 1-0 under sommaruppehållet.
I serien skiljer det annars 8 poäng mellan lagen till GIF:s fördel – GIF ligger femma med tre poäng upp till kvalplats medan Kåremo intar platsen näst sist. Placeringarna betyder förstås inte någonting i morgondagens match som väl nästan kan betraktas som ett derby. I vårens match mot Kåremo gjorde Mönsterås en av sina sämsta matcher för säsongen, men lyckades till slut vinna med 2-1. Nu har spelet sett betydligt bättre ut i de senaste matcherna så jag tror inte den matchbilden upprepar sig. Men Kåremo gör sällan några riktiga bottennapp, så det gäller att inte ta lätt på uppgiften. Spelar GIF på samma nivå som man gjorde före sommaruppehållet så blir det seger på Kåremos hemmaplan Ekeberg imorgon.

Frågan är vilken hjälp Kåremo egentligen har av att spela på hemmaplan. Kåremo har nämligen inte vunnit en enda match hemma på Ekeberg  i år. Lagets två segrar har kommit på bortaplan. Däremot verkar Kåremo ha en tendens att spela bäst mot de bättre lagen. I derbyt mot Blomstermåla ledde man länge och fick till slut oavgjort. Så det kan bli en spännande match imorgon.
Tips omgång 13

Blomstermåla - SSG 3-2 (spelad)
Kommentar: Jag tippade seger till Blomstermåla. Blomstermåla står alltså över match i helgen, men förlorade igår en träningsmatch mot Hultsfred med 0-3.

Böda/Högby - Norra Tång 3-1 (spelad)
Kommentar: Jag glömde tippa denna, men resultatet var väntat. Tror Böda/Högby kommer göra en bättre höstsäsong.
Rockneby – Mörbylånga 2-1
Kommentar: Mörbylånga har släppt in 12 mål på de två senaste matcherna. Rockneby är lite upp och ner. Tror Rockneby kan vinna här, även om Mörbylånga brukar göra bra ifrån sig på höstarna. Om jag hade tippat system hade jag garderat med kryss.

Kåremo – Mönsterås 1-3
Kommentar: Ingen enkel match för GIF mot ett Kåremo som brukar tända till lite extra mot de bättre lagen. Tror dock GIF har hittat spelet och vinner med ett par mål.
Glömminge – Ängö 2-2
Kommentar: Tror Glömminges fysik kan bli problematisk för Ängö, även om Ängö rent spelmässigt är bättre. Oavgjort.

Ljungbyholm – Läckeby 3-1
Kommentar: Ljungbyholm var inte alls så tokiga när de besökte Mönsterås tidigare i sommar. Tror de vinner ganska enkelt mot Läckeby.

Inga kommentarer: