29 augusti 2011

Nähä, rullgardin ner i 89:e – Läckeby vann sexpoängsmatchen

Ingen ska f-n kunna säga att mina fotbollsbilder blir bättre och bättre. Å andra sidan så kan man fråga sig vem som skulle komma på tanken att fota en spelare som kastar ett inkast skymd av en bollkalle.

Mycket stod på spel
Det märktes att mycket stod på spel i kvällens match mellan GIF och Läckeby. GIF låg före kvällens match på negativ kvalplats fyra poäng före just Läckeby. Efter kvällens match ligger GIF kvar på negativ kvalplats, men bara en poäng före Läckeby. Mörbylånga på sistaplatsen vann också och tog in tre poäng. Men Norra Tång närmast framför förlorade, så GIF har ännu alla möjligheter att spela sig kvar i femman.

Defensiv uppställning
GIF ställde upp med en oerhört defensiv uppställning som jag som amatör skulle beskriva 4-1-4-1. Mellan backlinjen och mittfältet hade man satt Skaret, och ensam på topp var Linkan. Idris fick ikväll spela på en ovanlig mittbacksposition och skötte sig utmärkt. Beqir fick också chansen delar av matchen och skötte sig bra. Även Fredrik och ytterligare någon från u-laget spelade perioder av matchen och visade att de absolut är på väg in i A-laget. Man kan inte lasta nykomlingarna att matchen slutade som den gjorde.
GIF:s defensiva uppställning var förstås tråkig att beskåda, men logisk mot bakgrund av förra matchen och tabelläget. Nu gällde att säkra så gott man kunde och ändå försöka framåt.

Läckeby skapar farligheterna
Men det var Läckeby som kom i de farligaste anfallen. Läckeby hade lite svängdörr på GIF:s vänsterkant och fick in några riktiga farliga bollar och skott mot mål. Ett skott tog till och med i ribbkrysset.

GIF försökte med långbollar mot Linkan men ytterst få gick fram. Han var på tok för ensam där framme. Det såg inte alls bra ut, även om defensiven trots allt såg ut att hålla. Vid ett par tillfällen lyckades dock GIF kontra till sig en hörna, men Läckeby fortsatte skapa riktigt heta chanser.
Logiskt ledningsmål
I den 38:e minuten fick så Läckeby sitt ledningsmål efter en hörna. Läckebyspelaren var helt enkelt hetast i straffområdet och nickade resolut in bollen. Tyvärr helt rättvist.

Kvittering
Satsar man på en defensiv och ändå hamnar i underläge så måste man förstås skjuta fram positionerna i andra halvlek. Och nog försökte GIF. Redan efter fem minuter gav det utdelning. Skaret kom i en fin löpning i mitten, spelade ut till en kantspelare som fick in bollen till en fri Wesslund som säkert satte kvitteringen.
Under några minuter visade nu GIF en helt annan energi, men snart föll spelet tillbaka igen. GIF kämpade och visade till och från goda intentioner, men de där avgörande bollarna gick inte fram. Läckeby fortsatte skapa ganska mycket framåt. Det var väl inte långt ifrån att Läckeby hade fått en straff och lite senare fick man en frispark i ett farligt läge strax utanför straffområdet.

89:e minuten
Hur som helst såg matchen ut att sluta oavgjort. Inget bra resultat, men det skulle ändå betyda att Läckeby inte tog in något. Men så hände det. I den 89:e minuten klev en motståndare framåt med bollen en bit utanför straffområdet. Kanske fick han gå lite för långt. Jag vet inte. Sköt gjorde han i alla fall. Jag tror att bollen tog på någon och letade sig in i nätmaskorna. Läckeby avgjorde med en minut kvar och sällan har det väl känts så snopet. Uddamålsförlust med en minut kvar är bland det värsta man kan råka ut för mentalt. Även om Läckeby vann rättvist så tycker jag att GIF kunde ha fått gneta till sig en poäng. Helt hopplöst såg det inte ut i andra halvlek. Men tabelläget får inte göra laget räddhågset och överdrivet försiktigt.
Plus till alla
Trots förlusten och stundtals krampaktigt spel, vill jag ge GIF plus ikväll. Gnälla går ju alltid, men nu är det dags att vara lite anti. Laget verkade fokuserade på uppgiften och om inställning hade kunnat ge poäng, så borde man ha fått en. Plus till veteranen Skaret som går in och tar ansvar i en kritisk tid. Plus till u-lagsspelarna som går in och vågar spela positivt i en kritisk tid. Plus till dom som hade det lite svårt ikväll, men som aldrig hängde med huvudet och ändå gav allt för laget. Plus till mittbacksparet. Plus till Oskar. Plus till Linkan och Wesslund som försökte hitta varandra. Plus till Ako . En sketmatch men plus till alla ändå. Om inte annat på ren trots.

Annars vet jag inte vad man ska säga. När man inser att sexan hotar så går man först in i förnekelse. Sedan inser man så sakteliga att det kan bli så. Men än finns förstås chansen att ändra på det här. GIF kommer garanterat att kämpa in i det sista. Det är trots allt bara två poäng upp till säker mark. Vinst mot Mörbylånga, Rockneby och nåt av de andra Ölandslagen, så bör femman vara säkrad.
Resultat omgång 17 (matcher 29/8)

Kåremo – Glömminge 6-3
Kommentar: Kåremo kom igen snabbt efter storförlusten mot SSG. Konstigt resultat.
Ljungbyholm – Blomstermåla 2-4
Kommentar: Ljungbyholm hade 1-1 i halvlek, men sedan gick BIK ifrån.

Mönsterås – Läckeby 1-2
Kommentar: Snopen förlust. Streckdramatiken ökar.

Norra Tång – Mörbylånga 1-5
Kommentar: Mörbylånga tog sista chansen precis som jag förutspådde.

Rockneby – Ängö 1-2
Kommentar: Tror Rockneby höll 1-1 ganska länge.

Inga kommentarer: