30 augusti 2011

Så här slutar streckdramatiken i sydöstra femman

Tabelläget för de sex sista lagen i division 5 sydöstra den 30/8.
...............
Kåremo 22 p.
Rockneby 21 p.
Norra Tång 20 p.
-----------------------
Mönsterås 18 p.
-------------------
Läckeby 17 p.
Mörbylånga 13 p.

Med bara fem omgångar kvar kan det börja bli dags att titta på spelschemat för de lag som är indragna i den nedre streckstriden. Vi börjar nerifrån:

Mörbylånga har kvar: Mönsterås (h), Läckeby (b), Ängö (b), SSG (h), Glömminge (h).
Kommentar: Här väntar två helt avgörande matcher för Mörbylånga. Tyvärr, för Mönsterås del, så har Mörbylånga hittat formen. Sedan väntar topplaget Ängö, och även om Mörbylånga faktiskt slog Ängö hemma, så tror jag inte på repris här. Avslutningsvis väntar två tuffa ölandsderby som kan sluta hur som helst. Jag tror att Mörbylånga tar 6 poäng till och slutar på 19 poäng.

Läckeby har kvar: Ängö (b), Mörbylånga (h), SSG (b), Glömminge (h), Blomstermåla (b).
Kommentar: Läckeby har nog det svåraste spelprogrammet med de två topplagen, tre svårspelade ölandslag varav ett desperat Mörbylånga som hittat formen och självförtroendet. Jag tror Läckeby tar 3 poäng till och slutar på 20 poäng.

Mönsterås har kvar: Mörbylånga (b), SSG (h), Glömminge (b), Blomstermåla (h), Rockneby (b).
Kommentar: Ett tufft program där det ändå finns goda chanser att plocka poäng. Störst chanser har man väl mot Mörbylånga och Rockneby, men GIF har tyvärr visat sig vara ett dåligt bortalag. Synd alltså att de två mänskligaste lagen möts borta. Och så har vi ju derbyt mot Blomstermåla där GIF förstås kommer att vara uträknade på förhand, men där ändå vad som helst kan hända.  Jag tror ändå GIF tar 7 poäng till och slutar på 25 poäng. Skulle GIF mot förmodan bara ta 4 poäng till så slutar man på 22 poäng.

Norra Tång har kvar: SSG (b), Glömminge (h), Blomstermåla (b), Rockneby (h), Ljungbyholm (b).
Kommentar: Ett ganska tufft program mot serieledarna, två ölandslag och svårspelade Ljungbyholm borta. Nej, här blir det inte många poäng. I bästa fall kan de knipa en trea mot Rockneby. Jag tror Norra Tång tar 3 poäng och slutar på 23 poäng.

Rockneby har kvar: Ljungbyholm (h), Kåremo (b), Böda/Högby (h), Norra Tång (b), Mönsterås (h).
Kommentar: Rockneby har det mänskligaste programmet, men ändå är förstås varje match oviss. I bästa fall kan Rockneby ta 6 poäng till, men jag tror man tar 4 och slutar på 25 poäng.

Kåremo har kvar: Blomstermåla (b), Rockneby (h), Ljungbyholm (b), Ängö (b), Böda/Högby (h).
Kommentar: Nä, Kåremo är inte säkra än och har ett mycket tufft program kvar med båda topplagen och ett Böda/Högby i fin form. Dessutom svårbesegrade Ljungbyholm borta och desperata Rockneby. Kåremo har visserligen gjort en utmärkt höstsäsong hittills, men jag tror bara man tar 1 poäng till och slutar på 23 poäng.

Skulle mina spekulationer stämma så blir det alltså 6 lag som hamnar mellan 19 och 25 poäng. För att summera så tror jag trots allt att det blir Mörbylånga och Läckeby som åker ur femman. Norra Tång får kvala. Kåremo, Mönsterås och Rockneby klarar sig med nöd kvar i femman.

I mitt värsta scenario så får Mönsterås kvala och jag förmodar att det i så fall blir tvåan i Högsbysexan man får möta, vilket i nuläget är Alsterbro/Kronofors, med reservation för att jag är okunnig om kvalupplägget. I värsta fall kan det bli Kristvalla/Trekanten eller Möre från en sydligare serie. Men där ska vi inte behöva hamna.

5 kommentarer:

BIK 4ever sa...

Intressant läsning men tror att livlinan för bottenlagen blir Rockneby. Frågan är om deras förste målvakt få vara skadefri eller ej. Han missade matchen mot oss och glömminge och då ramlade det in 5 bollar i varje match. Tydligen va han tillbaka mot Ängö igen men enligt raporterna jag fått krånglar ryggen och han knapt kan gå av plan efter matchen. Så mitt tipps blir att Mörbylånga åker ur rockneby utan målis oxå Mönsterås kvalar Rockneby med målis klarar sig och då ryker Mönsterås och Läckeby kvalar.

MEDANS BIK VINNER BÅDE SERIEN OCH DERBYT I REN UTKLASSNING :)

Jonny sa...

Intressant att läsa! Ja, Rockneby har ju en bra ordinarie målvakt, men om han inte kan vara med ändras ju villkoren.

Anonym sa...

Skandal mönsterås goif förlorar med 7-0 förfan gör något man får ju skämas bytt tränare nuuuuuuuuuuuuuu eller lägg ner herrfotbollen i mönsterås & satsa på dom yngre & damerna som värkligen visar lite spel på planen !

Jonny sa...

Nåt måste man göra!

Anonym sa...

Ja det är sant jonny så här kan vi inte ha det i herrfotbollen!