13 oktober 2011

Kommunen mörkar igen


Häromdagen kunde man både i media (II) och här på bloggen ta del av Lärarförbundets landsomfattande skolundersökning där Mönsterås kommun tyvärr fick i huvudsak dåliga resultat.
Och man får vara tacksam att det finns kritisk granskning. För den som vill ta del av resultatet via kommunens hemsida får inte ens veta vilken placering Mönsterås hamnade på totalt sett. Där lyfter man istället fram de enda två ljusglimtar som egentligen fanns av de 14 punkterna.

Vän av ordning frågar sig förstås varför vi inte sakligt får ta del av undersökningens resultat, samt därefter en analys och sedan förslag på hur man skall komma tillrätta med problemen. Krångligare än så behöver det ju inte vara. Helt prestigelöst. Varför detta skeva urval i presentationen? Varför dölja sanningen? Hittar vi här månne förklaringen till varför det inte blir bättre? Man blundar för det som inte är bra och skyller på undersökningen istället för att göra en rannsakan. Jag bara noterar att Mönsterås Kommun ännu en gång mörkar i det man vill visa utåt. Ännu en gång framstår Pravda som ett sanningsvittne. Och varför skickar man ännu en gång fram skolchefen istället för ansvariga politiker? Jag orkar inte ens bli arg längre, bara ledsen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Börjar med ett citat från kommunens hemsida:

"Lärarförbundet har presenterat en rapport där kvalitet i skolans bedöms. I sin bedömning lyfter Lärarförbundet fram 14 parametrar som anses innebära hög kvalitet. Bland dessa finns hög lön för lärare, friska lärare, kommunen som avtalspart och andelen barn i förskola.

- Om just dessa faktorer innebär en hög kvalitet för eleverna är tveksamt men de är givetvis viktiga för det fackliga arbetet, konstaterar Göran Pettersson, skolchef i Mönsterås kommun"

Göran Pettersson är tveksam.Jag är tvärsäker: Skicka skolchefen!

Jonny sa...

Ja, lärarkåren borde inte bli allt för glada över skolchefens ord.