5 oktober 2011

Nya bilder på gamla bensinmackar

Jag har redan flera gånger skrivit om Mönsterås försvunna bensinmackar (klicka på etiketterna bensinmackar, bensinstation, bensinpumpar), och tänkte därför bara komplettera med några, så vitt jag vet, ej tidigare visade bilder.

Tidigare ej visad bild. BP-macken på Storgatan. Bakom macken låg uppenbarligen en liten cykelaffär. I bakgrunden fälten ut mot Kråkerum. Notera det vackra taket.

Samma mack några år senare på 1930-talet. Vägen har fått gatsten och macken har fått BP-skylt och lägre tak. Denna bild har jag visat tidigare, men jag visar den ändå som jämförelse.

Tidigare ej visad bild. Esso-macken i Älgerum. Till höger allén upp mot Elgerumsgården (nu Hembygdsgården). Notera den vackra stenmuren som sedermera togs bort.

Samma Esso-mack.

Tidigare ej visad bild. Gulf-mack som låg på Älgerumsvägen ungefär snett mitt emot dagens brandstation. Var tidigare en Naftamack (se sista bilden).

Samma mack, men med ny pump och ny vägg. Tidigare ej visad bild.

Samma mack när den ännu var en Nafta-mack (1926).

2 kommentarer:

Andy sa...

Trevliga bilder! Tänkte bara på en liten detalj på den näst sista bilden: Det är kanske inte någon ny vägg? Den verkar utdragbar och är nog bara indragen på den första bilden?

Jonny sa...

Ja, så måste det nog vara!