1 oktober 2011

Sexan? Glöm det!!! GIF vann och är klart för kval!


Dampevallen i Rockneby är en svårspelad dödens gryta där en fanatisk hemmapublik och stekande sol sätter press på motståndarlagen. Men GIF lyckades vinna och nu väntar kval.

GIF vann och resultaten gick vår väg
Med kniven mot strupen gjorde GIF en av sina bästa matcher för säsongen borta på ett svårspelat Dampevallen i Rockneby, som med sin fanatiska hemmapublik och stekande sol mer är att likna vid en dödens gryta än en mysig idrottsvall. Men det blev första segern på jag vet inte hur länge och den kunde inte ha kommit lägligare. Dessutom gick alla andra resultat GIF:s väg – Mörbylånga tog bara en poäng och Läckeby förlorade – så nu väntar kval för GIF. Det är ju frestande att skriva ”Vad var det jag sa”, nu när allt gick precis som jag hade tippat.

Ganska jämn första halvlek
Frågan är om jag någonsin har varit så nervös inför en match som dagens bortamatch mot Rockneby. Jag glömde till och med ryggsäcken i bilen och vandrade omkring som en osalig ande under hela matchen. GIF började bra och skapade ett par riktigt heta målchanser direkt, men Rocknebys målvakt Robban räddade sitt lag. GIF:s knockoutförsök i matchinledningen lyckades inte varpå Rockneby jämnade ut spelet. Som farligast blev det när motståndarna fick en farlig indirekt frispark som räddades strax framför mållinjen. Första halvlek blev en ganska så jämn historia med några halvchanser åt båda håll. Rocknebys målvakt låg på sina spelare som hade det gällt livet och GIF körde för det mesta fast i Rocknebys stabila backlinje, om de nu inte sprang offside. Idris kom i ett par tre riktigt fina lägen, men han fick helt enkelt inte till avsluten, även om han var bra i övrigt, hårt hållen som han var av Rocknebys spelare.
I pausen fick jag veta att matchen mellan Glömminge och Mörbylånga stod 0-0, och att Läckeby låg under mot Blomstermåla. Ännu fanns alltså alla chanser.

GIF tar ledningen
Andra halvlek blev GIF:s från början till slut. Rockneby hängde inte med när pigga GIF-ben sprang sönder Rocknebys allt segare gubbar. GIF bytte också in Johan och han är ju ruskigt stark och snabb när han ångar på. Redan efter ett par minuter fick GIF in bollen, men målet dömdes bort. Men publiken skulle ändå bara behöva vänta fem minuter innan GIF tog ledningen. Det var den inbytte Johan som fick en fin passning i ett läge där han är mycket stark. Bollen sköt han distinkt förbi målvakten.
GIF fortsätter rada upp chanser
GIF fortsatte att rada upp kvalificerade målchanser, men avsluten var för svaga. Vid ett tillfälle blev Wesslund dragen i tröjan när han relativt fri skulle skjuta bollen i mål, men domaren som i övrigt skötte sig bra, valde att fria. Vid ett senare tillfälle höll Idris fast när han var på väg fram i friläge, varpå Rocknebyspelaren fick rött kort direkt.

Idris fick revansch
Nå, så småningom kom tvåan, och om jag inte såg helt fel så var det Idris som fick sin revansch.
Jag ringde Glömminge
Med fem minuter kvar av matchen smög jag bort till kiosken och började fråga om de visste något om hur det gått på Öland. Till slut ringde telefonen och matchen hade slutat 0-0. Därmed var GIF på kvalplats. För säkerhets skull ringde jag själv upp Glömminge och fick samma svar.

Gedigen laginsats
GIF gjorde idag en mycket gedigen laginsats både som kämpainsats betraktat och vad gäller snyggt spel. Med lite rutinerat folk som Robert, Niklas, Marre, Wesslund och Skaret på plan, så kom även ungdomarna till sin fulla rätt.
Jag påstår inte att GIF gjorde en supermatch (därtill var man för ineffektiva i avgörande lägen), men som laget spelade idag så hör man definitivt hemma i femman. Nu väntar ett kval där man definitivt ska bevisa att så är fallet. För jag vet att min rubrik ljuger lite. Men rubriken uttrycker den inställning som GIF visade idag. Någon kanske inte tycker att negativt kval är mycket att jubla för. Men mot bakgrund av hur mörkt läget var inför dagens match, så måste man få vara glad ikväll.

Jag återkommer när jag vet vilka två lag från division 6 som får göra upp om att få möta GIF i kvalet.

Senare ikväll återkommer jag med ett litet reportage från damernas match som jag såg sista delen av.

Resultat sista omgången

Blomstermåla - Läckeby 7-2
Kommentar: Precis som jag trodde så gjorde Blomstermåla sitt jobb och vann med några mål. Nu väntar kval till fyran. Lycka till!

Glömminge - Mörbylånga 0-0
Kommentar: Nej, Mörbylånga vinner sällan över Glömminge som inte vek ner sig. Ändå lider man lite med Mörbylånga som är ett klassiskt ölandslag. Sexan väntar.

Kåremo - Böda/Högby 0-2
Kommentar: Jag trodde Kåremo skulle vinna, men ölandslaget ville annorlunda och knep fjärdeplatsen. Kåremo har ändå gjort en mycket fin säsong.

Ljungbyholm - Norra Tång 3-2
Kommentar: Här gick det som jag trodde. Ljungbyholm var något bättre. Norra Tång kan glädja sig åt att som nykomling få spela i femman även nästa säsong.

Rockneby - Mönsterås 0-2
Kommentar: GIF gjorde vad man måste och vann för fjärde gången i rad mot Rockneby. Nu väntar kval.

SSG - Ängö 2-4
Kommentar: SSG ledde med 1-0, men Ängö var för starka. Ängö gratuleras till seriesegern. Nykomlingarna lyckades bra.

Dampevallen i Rockneby hade förresten säsongens godaste kaffe med en mycket fyllig arom.


4 kommentarer:

Anders Jonsson sa...

TACK Jonny!

För alla dina fantastikt intressanta referat och funderingar inför matcher vi haft hela säsongen.
Tycker verkligen att du är riktigt duktig och du formulerar dig på ett utmärkt sätt.

Hoppas du orkar hålla i under vårt kvaläventyr för att hålla oss kvar i femman.


MVH// Anders Jonsson

Jonny sa...

Tack själv Anders! Jo, överlevde man Rocknebymatchen så ska nog kvalet orkas med också! Mycket lycka till nu!

Anonym sa...

Varför önska honom lycka till vet jag inte sämre tränare får man leta efter mvh en lirare

Jonny sa...

Det handlar inte om tränaren, utan om GIF. Att spelare och publik har olika åsikter om en tränare är ju inget ovanligt. Jag noterar bara att han har både erfarenhet och gedigen utbildning. Om det se´n ändå inte har funkat i GIF är ju upp till styrelsen, spelarna och tränaren att ta itu med efter säsongen så att så många som möjligt blir nöjda. Men just nu handlar det om att hålla GIF kvar i femman. Det gemensamma målet måste väl ändå alla ha.