15 december 2011

Det ser inte bra ut, GIF!

Avgå styrelsen förfan så vi får en riktig satsning. Ni har ju ingen kuk för fem öre. Okunniga jävlar!!!

Orden står att läsa på GIF:s gästbok och är undertecknat ”Spelare”. Trist ordval, men det ger uttryck för den frustration många känner just nu. Ytterst dåligt med information och den som läcker ut är inte bra. Endast ett mirakel kan vända det här nu.
Herrlagets existens
Min rubrik är också trist, men ändå ett understatement. Jag hoppas jag har fel, men jag befarar att det mesta är bortschabblat. Glöm alla tankar på fyran. Nu handlar det om herrlagets överlevnad och existens. Egentligen är det för sent att gå på offensiven, men om GIF har någon som kan fixa saker så ska han agera nu. Om GIF har några pengar så är det just nu de ska användas. Rädda säsongen 2012.

Frimånad eller inte spelar nog ingen större roll
Silly Season ska väl om jag räknat rätt ta slut idag eller imorgon. Frågan är om det betyder så mycket egentligen. Frimånaden är visserligen slut, men man kan ändå byta klubb om föreningarna är överens. Och det ska väl mycket till att en förening skall tvångshålla en spelare som vill gå någon annan stans.

Det behövs fler spelare
Frimånaden ser ut att bli ett stort fiasko för GIF:s herrlags del, och skulle de uppgifter jag ha fått stämma så handlar det om att överhuvudtaget få en tillräckligt stor trupp för att kunna ställa upp i seriespel. Det var visst 14 på träningen igår, och kanske lämnar ytterligare någon av dessa. Verkar bara återstå ungdomar från U-lag och pojklag. Ska man spela seriespel så skulle jag gissa att man behöver en kärntrupp på minst 20 spelare som tränar helhjärtat regelbundet utan krångelfrånvaro. Egentligen skulle jag vilja ha minst 25-30 spelare, men vid 20 går smärtgränsen om man väger in avstängningar och skador under en säsong. Jag ska nu försöka sammanfatta de spridda skurar av information jag har fått:

Spelare ut
Marre (bor i Kalmar, ska enligt en stanna i GIF, enligt en sluta)

Jimmy (bor i Kalmar, ska enligt en stanna, enligt en sluta)
Robert (bor i Kalmar)

Martin N (Timmernabben, ska vara klar enligt en, är osäker enligt en annan.)
Johan L (Timmernabben, ska vara klar)

Daniel Wesslund (Ska sluta enligt en, ska stanna enligt en annan.)
Ako E (Timmernabben enligt en, stannar enligt en annan.)

Idris E (IFK Oskarshamn eller Blomstermåla enligt en, stannar enligt en annan)
Daniel Wallin (Ruda)

Daniel Skaret (slutar enligt en, stannar enligt en)
Oskar (har ett år kvar på kontraktet, men ryktas vilja gå till Ängö)

Martin Lindqvist (försvunnen)
Tio till tolv spelare bort alltså i värsta scenariet, varav de flesta givna i startelvan. Man kan utan överdrift säga att om detta stämmer så förlorar GIF 80% av sin startelva. Återstår egentligen bara målvakten Mattias Stenfelt och ungdomarna Manfred, Martin J och Tobias Jonsson av de som är mer eller mindre ordinarie i A-laget. Det skulle i så fall betyda att man helt får förlita sig på spelare från U-laget nästa år. Förmodligen måste man också förlita sig på spelare som inte ens har spelat i U-laget. Det blir ett stort kliv för många 15-17-åringar.

Spelare in
Har inte hört om en enda, bara att Sammy Sereke kanske flyttar tillbaka till Mönsterås från Tranås, men bara om han får jobb här.
Tränare
Sex är tillfrågade och alla har tackat nej. Eventuellt kan det bli Patrik ”Pata” Lindeborg.

Fler spelare borde ha stannat trots styrelsens schabbel
Det känns onekligen som om styrelsen har schabblat bort alla möjligheter till en lyckad säsong, om man nu inte har några superess i rockärmen att ta fram i sista stund. Nog kan jag tycka att fler spelare borde ha stannat och tagit sitt ansvar för laget. Hur illa styrelsen än har skött sig har man ett visst moraliskt ansvar. Man kan inte bara tänka på sitt eget fotbollsego. Men jag förmodar att måttet var rågat för många, så på ett plan har jag förståelse.
Börja om från grunden
Om styrelsen i god tid hade löst tränarsituationen så hade kanske fler spelare stannat. För det första är det för mig obegripligt hur man kunde schabbla bort Anders Jonsson som har ett mycket gott rykte både som tränare och människa. Här fanns det uppenbarligen även ett missnöje i spelartruppen, vilket jag inte riktigt förstår. Men styrelsen borde väl ha förstått varthän det lutade och förberett ett eventuellt tränarbyte i god tid. En ny tränare tidigt hade markerat att man vill satsa. Därefter hade man kunnat behålla och förstärka. Nu får man som sagt börja om helt från grunden, vilket lär betyda att det tar flera år innan man är i närheten av fyran.

Det är bara att hoppas att man får ihop ett lag till nästa säsong. Blir det mestadels ungdomar i åldern 15-18 år så ska det förstås till ett mirakel om man ska hålla sig kvar i femman, men det är ju inget man kan förvänta sig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Och det ska väl mycket till att en förening skall tvångshålla en spelare som vill gå någon annan stans."

Håller med dig om följande dock verkar inte Mönsterås GoIF resonerar så. Hålla kvar en ung talang som Oskar, han vill ta klivet upp i seriespel men vi låter hellre pojken träna med 5 personer på träningarna.

Tror dessvärre att man skapar ett rykte om sig vilket gör att man inte kommer att få det lätt att värva folk till GIF

Jonny sa...

Det mesta verkar kört ändå och det är klart man ska släppa grabben om han vill till Ängö. I Oskars fall finns det ju flera bevekande skäl. Dels har han väl sina studiekamrater i Ängö, dels tycker jag han har fått spela på underliga positioner ibland i GIF. Släpp fången loss.

kalle sa...

mycket rykte som inte stämmer. Marre och Jimmy kommer nog fortsätta ett år till i Gif , liksom Ako och idris, Jemal kan vara på väg tillbaka , sen kanske Bourhan gifs vänster back kan det bli. så det finns hopp. weslund lär stanna , o Daniel skaret spelar alltid. Martin nilsson fortsätter om gif hittar en tränare, så funkar hans kontrakt. så vi hoppas på det bästa.. Mvh kalle

Jonny sa...

Tack för det! Det är olika bud alltså beroende på vem man pratar med. Klara besked på föreningens hemsida hade gjort att man hade undvikit rykten och spekulationer.

Anonym sa...

Vad anser ni meningen med ett kontrakt är om det kan brytas hur som helst??...och vad sänder det för signaler till andra spelare.

Jonny sa...

Kontrakt är förstås till för att hållas. Men här kan man inte vara stenhård som jag ser det. Det är unga grabbar det handlar om och svårt att se två år framåt. Problemet som jag ser det är att en spelare som ångrar sitt konrakt men blir tvångshållen av föreningen knappast kan vara fullt motiverad.