15 januari 2012

GIF:s damer nådde semifinal i Rödsle Dam Cup

Rödslecupen
Igår spelades Rödsle Dam Cup. De tolv lagen hade delats in i tre grupper och GIF (div 3) hamnade i samma grupp som Landsbro IF, Högsby IK och Tjust IF.

Gruppspelet
Först ut var Högsby som förra säsongen kom tvåa i femman och i år spelar i fyran. GIF vann matchen med 3-0. Därefter väntade div 2-laget Landsbro och där blev det förlust med knappa 1-2. Sedan besegrades Tjust IF (div 4) med 2-0.

Semifinal
I och med att GIF hade bättre målskillnad än FC Oskarshamn (I Nybro Open var det som bekant tvärtom), så gick Mönsteråsdamerna till semifinal tillsammans med idel lag från div 2. Men där blev Vimmerby för svåra och vann med 5-2. Noterbart dock att GIF tog ledningen med 1-0. I den andra semifinalen vann Landsbro över Madesjö med 1-0.
Bronsmatch
GIF fick därmed spela bronsmatch mot Madesjö. Och det blev en ytterst dramatisk match. Med bara sekunder kvar av matchen ledde Madesjö med 4-3, men GIF lyckades få in en kvitteringsboll. I förlängningen var det dock Madesjö som fick in bollen först och knep bronset. Starkt gjort av GIF att spela jämnt mot ett topplag i tvåan. I finalen vann Vimmerby över Landsbro med 2-1.

GIF gjorde således en finfin turnering och knep fjärdeplatsen, även denna gång före FC Oskarshamn och bäst av lagen som inte spelar i div 2. Dessutom vann en GIF-dam skytteligan – Senada Bajramovic med 7 mål.

2 kommentarer:

Skaret sa...

Frasses levererar! Bra Senada:)

Skaret sa...

Starkt jobbat hela laget naturligtvis! Kul med lite röd/vita framgångar.